PSD Alba:”Administrația Hava-Voicu a blocat orașul. Albaiulienii au nevoie de parcări subterane!”

Written by on 31 July 2019

COMUNICAT DE PRESĂ

„Marcarea întregului oraș cu locuri de parcare și crearea de noi străzi cu sens unic au determinat blocarea efectivă a municipiului Alba Iulia. Administrația Hava-Voicu a cârpit întreg orașul cu locuri artificiale de parcare, furând din carosabil sau chiar zona pietonală. Din cauza lor, Alba Iulia a devenit o mare parcare unde toată lumea stă și nimeni nu mai poate circula.

Solicităm Primăriei să demareze un amplu program de amenajare şi construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație. Asta înseamnă că Primăria nu ar mai trebui să dea autorizații de construcție pentru blocurile noi care nu au parcări suficiente iar, pentru cele deja existente, ar trebuie construite parcări subternae și supraterane în zone cheie.

Pe măsura extinderii orașului, trebuie să ne punem deja problema parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta din Sebeș, Aiud și alte orașe și comune să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun.

Solicităm comisiei de patrimoniu din cadrul Primăriei o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări şi să inventariază zonele prioritare, unde construcţia de parcări este urgentă pentru fluidizarea traficului. 

Solicităm administrației Voicu să cuprindă în următoarea rectificare de buget sume pentru aceste parcări şi să organizeze proceduri transparente de licitaţii.

Alba Iulia trebuie, în final, să redevină un oraș pentru oameni, nu pentru mașini!”

Grupul consilierilor  locali ai Partidului Social Democrat din cadrul Consiliului local al municipiului Alba Iulia

Post-ul PSD Alba:”Administrația Hava-Voicu a blocat orașul. Albaiulienii au nevoie de parcări subterane!” apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist