PSD Alba: „Sume record alocate de Ministerul Sănătății spitalelor din subordinea Consiliului Județean Alba”

Written by on 1 July 2019

COMUNITAT DE PRESĂ

Consilierii județeni din Alba au votat, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii iunie, un proiect de hotărâre care prevede rectificarea bugetului general al județului Alba, în urma alocării, între altele, a sumei de 7.452.000 de lei de la bugetul de stat pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Aceasta este o sumă record alocată de un Guvern, într-un an, către instituțiile spitalicești din subordinea Consiliului Județean Alba. Cu acești bani, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va achiziționa, spre exemplu, un computer tomograf 128 slice-uri, un mamograf digital cu tomosinteză și sistem de biopsie, un computer tomograf de înaltă performanță cu 32 secțiuni reconstruite, două sterilizatoare cu abur și generator propriu de abur, turn ureteroscopie flexibilă, litotritie cu laser și Ecograf Dopller color, în vreme ce Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud va achiziționa un Aparat Roentgen.

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a promis, în luna mai, în urma unei vizite în Alba Iulia, și inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, că toate instituțiile spitalicești vor beneficia de finanțare, pentru aparatură medicală, din partea ministerului pe care îl conduce.

În total, spitalele din județul nostru, vor primi peste 17 milioane de lei pentru aparatură și echipamente medicale, iar cofinanțarea unităților administrativ-teritoriale, în subordinea cărora se află spitalele, variază între 10 și 15%.

Aparatura medicală de înaltă performanță este, înainte de toate, un drept de care pacienții – plătitori de asigurări de sănătate – trebuie să beneficieze, fără să parcurgă sute de kilometri și fără să aștepte luni de zile. Guvernul nu a uitat de nevoile pacienților din județul Alba, iar promisiunile au devenit realitate.

Consilierii județeni ai PSD au susținut și vor sprijini toate proiectele de hotărâre care vizează capitolul ”Sănătate” și consideră că niciun procent din bugetul județului nu este prea mare dacă este redirecționat acestui sector pentru care toate partidele, indiferent de coloratura politică, trebuie să facă front comun.

În altă ordine de idei, Guvernul României a asigurat, în acest an, un buget istoric pentru domeniul sănătății. Cu acești bani, la nivel național, se asigură modernizarea și dotarea spitalelor, se fac achiziții de aparatură și echipamente medicale noi, se introduc noi programe de sănătate și se dezvoltă cele existente. De asemenea, pe listele medicamentelor compensate se introduc noi molecule.

Pacientul este în centrul sistemului medical și trebuie să primească serviciile și tratamentele medicale de care are nevoie, când are nevoie!

Cu respect,

Consilierii județeni ai PSD

Post-ul PSD Alba: „Sume record alocate de Ministerul Sănătății spitalelor din subordinea Consiliului Județean Alba” apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist