HomeStiri AlbaPrimarul din Pianu vorbește în exclusivitate despre dezastrul produs de viituri în...

Primarul din Pianu vorbește în exclusivitate despre dezastrul produs de viituri în comuna pe care o conduce

Date:

Marți, 4 iunie, într-un interviu în exclusivitate realizat de colegii de la Hit Fm Alba Regional, 88,6 Fm, primarul comunei Pianu, Marin Petruse a vorbit în premieră despre inundațiile care au lovit localitatea pe care o conduce.

Cum se prezintă situația în comună în acest moment?

”Acum situația este sub control, mai ales datorită faptului că am avut spriji, aș putea spune neașteptat, de la toți cunoscuții, toți colegii… A fost o desfășurare incredibilă. La un moment dat, noaptea după ce a avut loc inundația, aveam circa 18 de utilaje pe raza comunei, duminică am lucrat cu peste 25 de utilaje, luni la fel, astăzi (n.r. marți, 4 iunie) continuăm. Voluntari din Alba, din Sebeș, incredibil s-au mobilizat, mai exact mă sunau toți cunoscuții să mă întrebe cu ce pot să ajute și continuă telefoanele. M-a sunat și primarul din Timișoara care a delegat pe cineva de acolo să vină cu apă, cu alimente, îmbrăcăminte. Am direcționat ajutoarele spre locuințele cele mai avariate. Spiritul civic există! Niciodată nu a existat o astfel de mobilizare în istoria Pianului și niciodată nu am avut atâtea gospodării afectate, nici nu mai vorbesc de starea străzilor pe care recent am făcut investiții. Au apărut când am făcut degajările și alte defecțiuni care erau ascunse sub aluviuni. Cei de la Apa CTTA au lucrat pentru repararea rețelei de apă și canalizare. Din fericire avem apă. Cei de la DSP au ajutat cu dezinfectarea fântânilor, prefectul a fost alături de mine, nici nu mai vorbesc de eforturile făcute de cei de la ISU Alba. Fără îndoială, dacă mă apuc să nominalizez pe cineva s-ar putea să uit pe cineva. Am deja foști colegi de la IAS care au asociații agricole care m-au sunat că vor să aducă cereale să ajute, mai ales că mulți au rămas fără nimic, fără haine, fără acte, nu mai vorbesc de mașinile avariate.

Care este starea de spirit a oamenilor? Mă gândesc că sunt dezamăgiți…?

Oamenii sunt dezamăgiți, dar între ei sunt și ”agitatori” care în loc să aprecieze sau să dea o mână de ajutor încearcă să inducă o stare de panică. E clar că cetățenii sunt nemulțumiți pentru că fiecare își vede necazul. oricât am încerca să intervenim, nu putem interveni în două sute și ceva de gospodării simultan. Am prioritizat deschiderea unor zone din comună pentru a avea acces cetățenii, am decolmatat podurile, mai ales că am fost și luni sub Cod Portocaliu. Marea majoritate a cetățenilor au înțeles fenomenul și cred că au acceptat situația și sunt conștienți că le oferim ajutor până la capăt, nu ne oprim. Am văzut că inducea cineva în mintea lor sentimentul că intervenim pe moment și după o să rămână cu aluviunile în curte. Atunci a fost un moment de tensiune maximă când toată lumea a vrut atunci să se rezolve situația. Azi (n.r. marți, 4 iunie) cred că reușim să decolmatăm ce a mai rămas în linii mari, urmând ca agenții economici din zonă ne-au oferit balast și pietriș pentru refacerea curților. Primarul din Sebeș s-a mobilizat extraordinar, viceprimarul din Alba Iulia, Paul Voicu ne-a trimis echipe de voluntari cu 5 motopompe. Eu zic că situație este sub control și continuăm până când fiecare cetățean va putea să își reia viața într-o stare cât de cât de normalitate.”

INTERVIU MARIN PETRUSE, PRIMARUL COMUNEI PIANU, LA RADIO HIT FM ALBA.

Post-ul Primarul din Pianu vorbește în exclusivitate despre dezastrul produs de viituri în comuna pe care o conduce apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

spot_img

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM

spot_img