ISU Alba – Măsuri de comportare în cazul vântului puternic, cu aspect tornadic!

Written by on 28 May 2019

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Precizare ora 21

Ca măsură suplimentară, populația din zonele vizate (29 localități) de Codul Portocaliu a fost avertizată prin intermediul aplicației RO-ALERT!
Până în acest moment nu avem semnalate situații de urgență ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Post-ul ISU Alba – Măsuri de comportare în cazul vântului puternic, cu aspect tornadic! apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist