Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor sărbători on-line

Written by on 23 November 2021

La 26 noiembrie 1991, Biblioteca Județeană Alba primea numele scriitorului, poetului, dramaturgului și filozofului Lucian Blaga, marcându-se astfel încă un moment important din istoria devenirii ei ca fanion al culturii scrise din acest colț de țară. Și tot de la acea dată, reprezentanți ai administrației, scriitori, bibliotecari și cititori, alături de oaspeții lor din țară și străinătate, au sărbătorit în fiecare an Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Anul acesta, ca și anul trecut, organizatorii evenimentului, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, sunt puși în situația de a regândi agenda de activități, în așa fel încât bibliotecarii și cititorii să nu fie privați de bucuria de a sărbători împreună instituția cărții din județul Alba. Pornind de la această idee și de la nevoia stopării răspândirii pandemiei de Covid-19 cu care se confruntă omenirea, activitățile ocazionate de sărbătorirea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor muta în mediul online, cu speranța că vor fi la fel de atractive și interesante.

Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba vor avea loc în perioada 25-26 noiembrie 2021, pe pagina de Facebook, la adresa www.facebook.com/BibliotecaJudețeanaLucianBlagaAlba. Pe parcursul celor două zile, toți cei interesați vor avea ocazia să vizioneze expoziții de carte și artă, să primească recomandări de lectură, să cunoască pagini din istoricul bibliotecii, să se perfecționeze în cadrul unor întâlniri cu specialiștii și să ia parte la alte câteva activități pentru copii, adolescenţi și adulți. Programul manifestărilor va include și proiectul 4.4 Monumentele literaturii române, proiect în cadrul căruia va fi omagiat primul bibliotecar al unei biblioteci publice la Alba Iulia, scriitorul Constantin Dumitrescu. Întregul program al manifestărilor va fi preluat pe paginile de Facebook ale bibliotecilor din județ, în așa fel încât întreaga comunitate a județului Alba să fie părtașă la această sărbătoare a cărții și a oamenilor cărții.

Proiectul Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba face parte din Programul 4. IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/4.7 Zile speciale și are ca obiectiv principal promovarea în comunitate a celor trei piloni principali pe care se sprijină cultura scrisă: biblioteca, scriitorul și cartea.

The post Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor sărbători on-line appeared first on albapesurse.

Post-ul Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor sărbători on-line apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist