HomeStiri AlbaWeekend plin pentru polițiștii rutieri din județul Alba

Weekend plin pentru polițiștii rutieri din județul Alba

Date:

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, mai mulți șoferi au fost depistați comițând abateri de la regimul circulației rutiere de polițiștii pe drumurile județului Alba. Vă prezentăm în continuare câteva exemple de astfel de șoferi indisciplinați.

La data de 27 iulie 2019, în jurul orei 10.50, polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un minor, în vârstă de 17 ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Carpenului din Alba Iulia, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca autoturismul să fie înmatriculat în circulație. 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că minorul a sustras autoturismul tatălui său, radiat din circulație la data de 15.08.2018 și avea intenția de a se deplasa cu el până la o societate comercială aflată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. 

Față de minor, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de   conducere fără permis, conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat și furt în scop de folosință. 

La data de 27 iulie 2019, în jurul orei 11.00, polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce acționau pe strada Morii din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din Aiud. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

La data de 27 iulie 2019, în jurul orei 23.40, polițiștii Serviciului Rutier, în timp acționau împreună cu polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia pe DJ 107 A, Vurpar – Pâclișa, l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere sub influența alcoolului. 

La data de 28 iulie 2019, în jurul orei 01.30, polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acționau pe raza comunei Vințu de Jos, l-au depistat pe un bărbat de 51 de ani, din  Alba Iulia, care conducea o motocicletă fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării motociclistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de motociclist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

La data de 28 iulie 2019, în jurul orei 03,20, polițiștii  Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un tânăr de 30 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107 H, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Totodată, în urma verificărilor efectuat, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. 

La data de 28 iulie 2019, în jurul orei 1400, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Șibot, l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Șibot, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. 

La data de 28 iulie 2019, în jurul orei 16.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 60 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce conducea un moped, pe raza localității Vurpăr, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de acesta a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. 

Tot în 28 iulie, în jurul orei 17.25, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce circula cu un moped neînmatriculat, pe raza localității Vurpăr. 

Întrucât emana miros de alcool, polițiștii i-au solicitat mopedistului să fie de acord cu recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru refuz de la prelevarea mostrelor biologice și conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. 

La data de 28 iulie 2019, în jurul orei 01.00, polițiștii din Teiuș l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din comuna Stremț, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Octavian Goga din Teiuș, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Post-ul Weekend plin pentru polițiștii rutieri din județul Alba apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

spot_img

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM

spot_img