Valea Lungă – Locomotiva unui tren de marfă a luat foc în toiul nopții din cauza unui scurtcircuit la motor (foto)

Written by on 8 May 2019

Marți, 7 mai, în jurul orei 23.45, Garda Blaj a intervenit cu 2 ASAS și 1 SMURD, la un incendiu izbucnit la o locomotiva unui tren de marfă cu 39 de vagoane, la iesire din Valea Lungă spre Blaj. În primă fază, locomotiva a fost desprinsă de restul vagoanelor și circulația feroviară a fost oprită pe linia respectivă.
Din fericire, incendiul s-a produs în camp, în afara localităților, iar intervenția pompierilor a avut loc doar după ce alimentarea cu energie electrică a liniei de alimentare a fost întreruptă și după ce linia respectivă a fost descărcată de sarcină.

Astfel, timp destul de îndelungat, echipajele prezente la fața locului nu au primit acceptul personalului CFR prezent ca să intervină din cauza faptului că exista tensiune pe linia de alimentare.

Abia la ora 05.30 incendiul a fost lichidat. Locomotiva a fost tractată. Circulația feroviară a fost blocată deoarece era linia principală (magistrala 300, locație km 363+900m). Curentul a fost oprit între orele 01.00- 06.00 când s-a reluat traficul feroviar. Locomotiva a fost tractată în gara din Valea Lungă. Cauza izbucnirii incendiului a fost stabilită: un scurtcircuit electric la compresor (motor electric).

foto ISU Alba

Post-ul Valea Lungă – Locomotiva unui tren de marfă a luat foc în toiul nopții din cauza unui scurtcircuit la motor (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist