Un proiect important din domeniul turismului, inițiat de deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, a fost votat de Camera Deputaților

Written by on 20 March 2019

Miercuri, 20 martie, Camera Deputaților a votat modificarea art.2 din Legea nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora. Patru deputați PSD au avut această inițiativă, unul dintre aceștia fiind deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Imediat după votare, Ioan Dîrzu a postat pe pagina sa de Facebook următoarele:

”Proiectul inițiat de mine alături de trei colegi deputați PSD, a fost votat astăzi în Camera Deputaților!
Este vorba de modificarea art.2 din Legea nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora. Practic am introdus condiționalitatea ca aceste drumuri să deservească zonele turistice de agrement situate în perimetrul unei unități administrativ teritoriale.

Este o modificare importantă pentru județul Alba deoarece se creează cadrul legal pentru reabilitarea drumului de la Șureanu. O problemă care a stat nerezolvată timp de 2 decenii, o piedică în dezvoltarea unei zone turistice cu potențial uriaș pentru județul Alba, în sfârșit se poate rezolva.
Pârtiile de schi din munții Șureanu atrag din ce în ce mai mulți turiști de la an la an, iar frumusețea acestei zone în orice anotimp, este căutată de mulți oameni dornici de aventură sau relaxare.
Toate aceste lucruri m-au determinat să fac tot ce ține de mine pentru a facilita accesul turiștilor spre munte și pentru dezvoltarea turistică a acestei zone. Iată că în urma acestui vot favorabil de astăzi AM REUȘIT și sper ca în perioada următoare toate instituțiile responsabile să se implice pentru ca acest proiect deosebit să se materializeze.

Post-ul Un proiect important din domeniul turismului, inițiat de deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, a fost votat de Camera Deputaților apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist