Trei evenimente cu invitați din afara țării organizate în această săptămână de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Written by on 6 May 2019

Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează în perioada 6-10 mai 2019 cea de-a șasea ediție a Festivalului Tineretului Intercultural, cea de-a noua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus și cea de-a șasea ediție a Workshop-ului exploratoriu Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards.

La aceste evenimente vor participa studenți internaționali ai Universității și a unor cadre didactice, cercetători și specialiști din Bosnia și Herțegovina, Columbia, Polonia, Rusia, Uzbekistan, dar și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) și reprezentanți ai unor Universități din țară: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

DESCHIDEREA EVENIMENTELOR – LUNI, 6 MAI 2019, ORA 11.00, AMFITEATRUL A9

UAB organizează, de 6 ani, un workshop exploratoriu pe tema internaționalizării învățământului superior, un festival al tineretului intercultural și, de 9 ani, o Săptămână Erasmus internațională. Anul acesta, cu ocazia Președinției României la Consiliul European și a Zilei Europei, vom organiza toate aceste trei evenimente în perioada 6-10 mai 2019, integrând atât studenții internaționali ai UAB, cât și partenerii noștri de peste hotare. UAB a dezvoltat în ultimii ani un sistem online integrat pentru managementul mobilităților Erasmus incoming și outgoing, prin intermediul căruia am implementat dosarul electronic al participanților, ajungând la „Erasmus without papers”, o aplicație pe mobil disponibilă în Google Play – Erasmus UAB atât pentru studenți, cât și pentru staff, incoming și outgoing, un sistem online integrat pentru actualizarea în timp real a Course Catalogue și completarea online a Learning Agreement for studies. Acestea sunt deziderate ale Comisiei Europene pe care UAB le-a implementat în ultimii ani cu resurse proprii. Sărbătorim, așadar, în perioada 6- 10 mai 2019, nu doar cultura, tradițiile, unicitatea studenților noștri internaționali și a țărilor din care provin, ci și diversitatea de bune practici în domeniul cercetării și al educației în învățământul superior. Merită menționat faptul că toate cele 3 evenimente sunt unice în România, UAB fiind singura Universitate care a transformat procesul de internaționalizare într-o preocupare academică menită să răspundă nevoilor practice ale unei strategii viabile de internaționalizare a învățământului superior, a oricărei instituții universitare cu adevărat interesată de internaționalizarea serviciilor sale educaționale și de cercetare.

Post-ul Trei evenimente cu invitați din afara țării organizate în această săptămână de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist