STS a dezvoltat două soluții software alternative pentru cetățenii care sună la 112 de pe Smartphone

Written by on 7 May 2019

Având în vedere necesitatea îmbunătăţirii preciziei de localizare a apelurilor de urgenţă, pe lângă tehnica de localizare primară de tip cell ID, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a dezvoltat două soluţii software alternative pentru terminalele mobile inteligente, în vederea transmiterii către serviciul de urgenţă a informaţiilor de localizare avansată, pe durata apelului la 112, Geolocation 112 şi aplicaţia „Apel 112” pentru mobil.

Apel 112 este o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu sisteme Android şi iOS, capabilă să genereze infomaţia de localizare şi să transmită poziţia geografică a telefonului.

Aplicaţia foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgenţă 112 informaţia de localizare în format AML (Advanced Mobile Location), conţinând coordonatele geografice ale telefonulului mobil.

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată pe telefoane din magazinele de aplicaţii Google Play şi AppStore şi nu necesită înrolarea utilizatorului într-un sistem informatic al SNUAU.

Post-ul STS a dezvoltat două soluții software alternative pentru cetățenii care sună la 112 de pe Smartphone apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist