Statul oferă până la 25000 de lei proprietarilor de locuințe izolate cu care să își achiziționeze și să își instaleze panouri foto-voltaice

Written by on 10 April 2019

Începând cu data de 10 aprilie și până pe 10 iulie a.c., în țara noastră se va desfășura un program de finanțare al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), prin intermediul căruia, proprietarii de gospodării vor primi un ajutor financiar de la stat pentru achiziționarea și instalarea de panouri foto-voltaice.

Mai exact, deținătorii de gospodării izolate și neracordate la rețeaua electrică (sunt eligibile gospodăriile care sunt situate la cel puțin doi kilometri față de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice) vor primi sprijin financiar pentru a putea să-și monteze panouri fotovoltaice.

Astfel, între 10 aprilie și 10 iulie 2019, persoanele care dețin gospodării izolate și neracordate la rețeaua electrică națională vor putea solicita autorităților până la 25.000 de lei pentru cumpărarea și instalarea de panouri fotovoltaice. Banii nu se vor primi toți odată, ci eșalonat, pe toată durata implementării proiectului.

Pentru anul 2019, programul are alocată suma de 230 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că de finanțarea de 25.000 de lei vor putea beneficia peste 9.000 de gospodării. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă integral cheltuielile legate de instalarea panourilor fotovoltaice, adică cei interesați nu vor fi nevoiți să plătească niciun ban pentru cumpărarea și instalarea panourilor.

Post-ul Statul oferă până la 25000 de lei proprietarilor de locuințe izolate cu care să își achiziționeze și să își instaleze panouri foto-voltaice apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist