Sportivul CS Unirea Alba Iulia,Ionuț Alin Zincă, a dominat Campionatele Sud-Est Europene de Orientare

Written by on 28 August 2019

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv (CS)Unirea Alba Iulia, Ionuț Alin Zincă, a dominat Campionatele Sud-Est Europene deOrientare, după ce a câștigat la seniori (M 21) toate cele trei etapeindividuale – Sprint, Lungă distanță și Medie distanță –, iar la proba peechipe, Ștafetă, alături de ceilalți sportivi români, a obținut bronzul. Treimedalii de aur și una de argint, la probe individuale și pe echipe, au fostobținute și la categoria M 35, prin sportivul Paul Brăbiescu. 

Campionatul s-a organizat în perioada 22-25 augustîn Republica Moldova, la Orhei și în Horodca, localitate apropiată de Chișinău. 

”Ionuț Alin Zincă a obținut cei mai buni timpi, la categoria cu cele mai grele probe, la un campionat european regional la care au mai participatpeste 500 de concurenți, demonstrând că este cel bun sportiv pe care țaranoastră l-a avut vreodată la Orientare. Îi felicit pe toți participanții șideopotrivă pe instructorul sportiv Marius Anghel care a făcut deplasareaalături de ei”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan. 

De asemenea, competițiile au contat și ca etape WRE(World Ranking Event), Ionuț Zincă reușind astfel să aducă puncte pentruRomânia în clasamentul mondial. 

Rezultate la seniori (21-35 de ani), masculin:

Etapa 1 – SPRINT (3.800 de metri, 31 decompetitori)

Zincă Ionuț Alin – România – 14:59;

Zhelyazkov Dimitar – Bulgaria – 15:00;

Ciobanu Roman – România – 15:25.

Etapa 2 – LUNGĂ DISTANȚĂ (11.300 de metri, 34 decompetitori) 

Zincă Ionuț Alin – România – 1:20:38;

Fomiciov Anatoli – Republica Moldova – 1:22:38; 

Ciobanu Roman – România – 1:24:37. 

Etapa 3 – MEDIE DISTANȚĂ (5.200 de metri, 35 decompetitori) 

Zincă Ionuț Alin – România – 34:46;

Mockunas Leonas – Lituania – 34:51; 

Fala Sergiu – Republica Moldova – 34:57. 

La aceeași categorie a participat și Tamaș Bogya,sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, care a reușit timpi buni. 

De asemenea, rezultate extraordinare au fostobținute și la categoria M 35, prin sportivul Brăbiescu Paul, care a câștigattrei medalii de aur – la Sprint, Lungă distanță și Ștafetă –, respectiv omedalie de argint la proba individuală Medie distanță. 

În total, la toate categoriile, au participat 520 deconcurenți, din 15 țări, în clasamentul pe națiuni România terminând pe locul 2(locul 1 Bulgaria și locul 3 Turcia). De precizat că fiecare categorie a avutalt traseu, diferit ca lungime și dificultate. 

Următoarea competiție, și cea mai importanta peplan intern, Campionatele Naționale de Orientare se vor desfășura în perioada5-8 septembrie în zona Câmpina – Slănic Prahova, obiectivul CS Unirea AlbaIulia fiind obținerea a patru medalii.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-aînființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțelesportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional,fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, darși la Campionatele Europei de Sud-Est.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgereaunui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-osuccesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta întreposturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să seorienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare.Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in celmai scurt timp.

CS Unirea Alba Iulia

Post-ul Sportivul CS Unirea Alba Iulia,Ionuț Alin Zincă, a dominat Campionatele Sud-Est Europene de Orientare apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist