Sebeș – Manifestări dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

Written by on 2 April 2019

Municipiul Sebeș va marca marți, 2 aprilie 2019, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Începând cu ora 14.00, pe platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” din va avea loc un eveniment special, care va include: marșul solidarității (pe traseul Centrul Cultural ” Lucian
Blaga” – Bulevardul “Lucian Blaga” – Parcul Primăriei), va fi construită o fundă umană, simbol al autismului, vor fi lansate baloane și va fi susținut un scurt moment artistic de către Clubul Copiilor Sebeș.
Participanții sunt rugați să poarte, dacă este posibil, un articol vestimentar de culoare albastră.

Organizatori: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Direcția de Asistență Socială Sebeș, prin Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități și Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș.

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, care apare, adeseori, la naștere sau la vârsta de 18 luni – 2 ani a copilului. Autismul este un sindrom comportamental caracterizat prin dificultăți în comunicare și limbaj, social și comportamental (prin comportamente stereotipe, repetitive, autostimulatori).

Autismul apare mai des la băieți decât la fete, proporția fiind de 1 la 4 și este în toate tipurile de familii, indiferent de statut, mediu, rasă, etnie, nivel intelectual.
Merită menționat că în Municipiul Sebeș au fost diagnosticate cu autism un număr de 25 de persoane.

Post-ul Sebeș – Manifestări dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist