Sebeș – Ediția a III-a a proiectului „Biblioteca de vacanță” a ajuns la final

Written by on 26 July 2019

Aflat la cea de-a III-a ediție, programul „Biblioteca de vacanță”, inițiat de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, a oferit celor peste 100 de participanți, școlari și preșcolari, posibilitatea petrecerii vacanței de vară într-un mod plăcut, relaxant și educativ.

Atelierele de lectură, atelierele de creație și proiecțiile de film au fost menite să stimuleze curiozitatea, abilitățile practice, creativitatea, dar și să asigure un mediu propice petrecerii timpului liber. Astfel, cărțile vechi au prins din nou viață, fiind transformate în șoricei și arici de bibliotecă, hârtiile colorate și formele de plastic au prins forma unor greenarium-uri, planșele au devenit personaje fantastice prin dactilopictură, iar iarba, colorată de participanți, s-a transformat în nisip auriu. Toate acestea, dublate de animații, cântec, dans și de prezentarea unor volume dedicate celor mai mici cititori, în prezența autorilor: Nunta brotăcelului (semnat Viorica Cazan) și În pădure și-n ogradă, toți grămadă (semnat Daniela Tiger).

Vineri, 19 iulie 2019, grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș a înregistrat o ultimă poveste a ediției din acest an a „Bibliotecii de vacanță”, prin premierea participanților de către primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor și prin momentul artistic susținut de trupa Greenline și grupul vocal „Do, Re, Mi”. Toți copiii au primit diplome de participare, dulciuri și înghețată oferită de sponsorul evenimentului, compania Alpin 57 Lux Sebeș.

Succesul activităților organizate în cadrul „Bibliotecii de vacanță” a fost asigurat și de sprijinul oferit de echipa de voluntari a programului, formată atât din tineri elevi și studenți, cât și din adulți, părinți și bunici.

Cea de-a III-a ediție a programului „Biblioteca de vacanță” a fost organizată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.

Post-ul Sebeș – Ediția a III-a a proiectului „Biblioteca de vacanță” a ajuns la final apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist