Radu Marcel Tuhuț:”Măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești, adoptate de PSD în prima lună de guvernare”

Written by on 5 January 2022

PSD a luat măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești în prima lună de guvernare. Acestea sunt aplicabile și pentru fermieri din județul Alba. Banii care erau blocați până acum din cauze birocratice, au fost deblocați și au început să ajungă la oameni.

Cinci măsuri benefice, luate de PSD, în prima lună de guvernare:

1) Acordarea subvențiilor pentru crescătorii de vaci de lapte, de bivolițe și de taurine pentru carne. Plățile erau blocate de aproape 6 luni în urma unei decizii a ministrului liberal Adrian Oros.

2) Sprijin pentru compensarea cu 50% din costurile cu energia electrică folosită pentru irigarea terenurilor.

3) Majorarea de la 40 de milioane la 70 de milioane de lei, a sumelor acordate ca sprijin în anul 2021, pentru fermierii care se ocupă de îmbunătățirea genetica a efectivelor de vaci, de bivolițe, de taurine, de cabaline, de ovine și de caprine.

4) În afara subvenției pentru animale, alte 40 de milioane de lei, au ajuns ca ajutor de minimis la apicultorii afectați de calamitățile naturale din 2021.

5) Fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, în baza unor proiecte de dezvoltare a exploatațiilor agricole.

Sprijinirea agricultorilor și crescătorilor de animale înseamnă și sprijinirea satului românesc. Oamenii din mediul rural nu pot prospera fără măsuri coerente și concrete ale Ministerului Agriculturii. Țăranii români care lucrează pământul și cresc animale au nevoie de susținere pentru ca activitatea lor să fie profitabilă.

În lipsa sprijinirii acestui sector, satele noastre se vor depopula masiv, iar producția autohtonă va scădea. Măsurile prezentate mai sus nu ar fi existat dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare!

Cu stimă,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

The post Radu Marcel Tuhuț:”Măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești, adoptate de PSD în prima lună de guvernare” appeared first on albapesurse.

PSD a luat măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești în prima lună de guvernare. Acestea sunt aplicabile și pentru fermieri din județul…
The post Radu Marcel Tuhuț:”Măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești, adoptate de PSD în prima lună de guvernare” appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Radu Marcel Tuhuț:”Măsuri concrete pentru relansarea agriculturii românești, adoptate de PSD în prima lună de guvernare” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist