PSD Alba:”PNL şi conducerea CJ Alba alocă aproape 1 mil. euro pentru ”panseluţe” la Blaj şi 0 lei pentru refacerea localităţilor afectate de inundaţiile din Apuseni”

Written by on 20 September 2021

albaalba

Consilierii judeţeni ai PNL au trecut un proiect de hotărâre, iniţiat de preşedintele Ion Dumitrel, care prevede alocarea a peste 4,2 milioane de lei pentru amenajări exterioare şi peisagistice, la sala Polivalentă din Blaj, în loc să aloce acești bani pentru altfel de investiții, de care blăjenii chiar au nevoie. De asemenea, astfel de lucrări nu sunt o prioritate când în Munții Apuseni oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului din cauza inundațiilor!

În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi PNL a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Acordului de asociere care va fi încheiat între UAT – Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj şi UAT – Județul Alba prin Consiliul Judeţean Alba pentru realizarea în comun a obiectivului de investiții ”Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala Polivalentă de sport cu capacitate de 1800-2000 locuri ”. În schimb, nu s-a votat nici un proiect care să prevadă asocierea cu localitățile afectate de inundații, care au nevoie de refacerea infrastructurii rutiere, a podurilor și podețelor, investiții în instituții de învățământ și de alte proiecte care să prevină, pe viitor, astfel de catastrofe (ex. îndiguiri).

Nu avem nimic împotriva alocării de resurse financiare pentru Blaj, la fel cum nu ne opunem cu alocările financiare pentru alte localități, însă trebuie ca acestea să fie pe măsura așteptării oamenilor.

În vară, conducerea PNL a consiliului județean Alba și consilierii județeni ai PNL nu au fost de acord cu propunerile PSD de asociere cu primăriile afectate de inundațiile produse (Ocoliș, Roșia Montană, Sohodol, Abrud, Câmpeni etc.). Nu putem privi cu pasivitate cum unele localități nu beneficiază deloc de ajutor de la Consiliul Județean Alba, iar altele primesc bani cu nemiluita. Domnule președinte, domnilor vicepreședinți, domnilor consilieri județeni de la PNL, haideți să fim puțini rezonabili și să vedem prioritățile județului, ale oamenilor!

Nu am fi ieșit cu acest material de presă dacă CJ Alba adopta un proiect de hotărâre pentru îndreptarea dezastrelor cauzate de calamități, în Munții Apuseni. Nu este suficient să trimiți în zonă câteva utilaje când Guvernul și-a bătut joc de oameni și le-a acordat sume derizorii, cu care nu se poate construi nicio filigorie, darămite să se repare o casă.

”Stimaţi colegi, țara arde şi baba se piaptănă. Nu putem vota acest proiect care prevede alocarea a circa 850.000 de euro când în judeţul Alba sunt atât de multe necesităţi. Amenajările exterioare și peisagistice nu sunt o prioritate, când în Munţii Apuseni încă mai există probleme mari în urma inundaţiilor. Mai bine alocăm aceşti bani pentru lucrări edilitare (refacere drumuri, investiţii în şcoli etc.) pentru localitățile grav afectate de inundaţiile din vară. Nu avem o problemă cu direcţionarea de fonduri către Blaj, dar haideţi să găsim investiţii prioritare, ce vizează domenii importante. Noi, grupul consilierilor județeni ai PSD, nu ne vom opune alocării de fonduri pentru domenii vitale: infrastructura rutieră, educațională, sanitară, extindere sisteme de apă-canalizare, iluminat public și alte proiecte care cresc calitatea vieților cetățenilor. Nu ne vom opune niciodată alocării de fonduri, spre exemplu, pentru Spitalul Municipal Blaj (sau oricărui proiect sanitar), mai ales acum când suntem în faţa celui de al patrulea val al pandemiei. Trebuie să avem în vedere acordarea de sprijin financiar pentru primăriile sărace. Trebuie să ne asociem și cu primăriile cu școli în subordine care încă mai au toalete în curte, neconforme, fără apă și canalizare! Trebuie să avem grijă de toţi elevii care nu au posibilitate de a desfăşura şcoala online, dacă se va mai ajunge în această situație”, a fost intervenția consilierului județean PSD, Corneliu Mureșan.

Îi respectăm pe cetățenii din Blaj, însă gazonul, florile si peisagistica sunt pe ultimele locuri de pe lista priorităților. Consiliul Județean Alba trebuie are nevoie de echidistanță, corectitudine și să nu uite de cei cu care soarta a fost potrivnică.

Consilierii Județeni PSD Alba

The post PSD Alba:”PNL şi conducerea CJ Alba alocă aproape 1 mil. euro pentru ”panseluţe” la Blaj şi 0 lei pentru refacerea localităţilor afectate de inundaţiile din Apuseni” appeared first on albapesurse.

Post-ul PSD Alba:”PNL şi conducerea CJ Alba alocă aproape 1 mil. euro pentru ”panseluţe” la Blaj şi 0 lei pentru refacerea localităţilor afectate de inundaţiile din Apuseni” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist