AcasăStiri AlbaPSD a început în Alba campania de strângere de semnături pentru plafonarea...

PSD a început în Alba campania de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze

Date:

albaalba

PSD a început, în județul Alba, campania de strângere semnături în sprijinul proiectului legii privind plafonarea prețurilor la energie și gaze. Semnăturile cetățenilor reprezintă un apel la toți parlamentarii să voteze Legea PSD care poate reduce imediat prețurile din facturile la electricitate cu 43% și la gaze naturale cu 23%. Oricine poate semna și online în sprijinul proiectului la adresa https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.

Campania este coordonată, la nivelul județului Alba, de către deputatul Radu Marcel Tuhuț, senatorul Călin Gheorghe Matieș și europarlamentarul Victor Negrescu. Aceștia au acționat în Parlamentul României, respectiv în autoritatea legislativă a Uniunii Europene, pentru protejarea consumatorilor din județul Alba. De asemenea, la nivel de județ, campania se realizează cu implicarea și sprijinul direct al aleșilor PSD, primari, consilieri locali și județeni.

Însă pentru ca drepturile și interesele oamenilor să fie respectate este nevoie de consens politic, dar și de implicarea societății civile, iar PSD le propune semnarea acestei petiții.

De asemenea, proiectul de lege inițiat de PSD propune și despăgubirea consumatorilor cu o parte din scumpirea suportată deja. Compensația se acordă consumatorilor cărora le-a crescut prețul la gaze și energie electrică în ultimele 6 luni dinainte de intrarea în vigoare a legii. Compensația este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în aceste 6 luni, adică jumătatea diferenței dintre prețul plătit în ultima lună și cel plătit în prima lună.

Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni. Prețurile din facturile de energie electrică vor fi reduse imediat cu un procent de până 43%, în funcție de contractul pe care îl are fiecare consumator. La gaz, reducerea ajunge până la 23%, în funcție de contractele pe care le are fiecare consumator. Proiectul PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor cu utilitățile – electricitate și gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie de salariați din România.

Guvernul PNL s-a grăbit să liberalizeze de la începutul acestui an tarifele pieței de energie, deși nu exista concurență reală pe piață, nu existau suficiente capacități de producție interne și nu existau prevederi pentru consumatorii vulnerabili. Efectul acestei decizii pripite este creșterea galopantă a prețurilor la energie și gaze până la valori care nu pot fi suportate de majoritatea consumatorilor casnici.

Prin această petiție, vrem să cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susțină soluțiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menținând facturile populației la un nivel suportabil.

Citește și semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD! Fii alături de cei care nu își vor putea plăti, în această iarnă, facturile la gaze și electricitate!

Echipa PSD Alba

The post PSD a început în Alba campania de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze appeared first on albapesurse.

Post-ul PSD a început în Alba campania de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM