Proiectul ”BebeBiblioteca” revine la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Written by on 11 May 2019

Bucurându-se de un real succes, proiectul BebeBiblioteca inițiat și coordonat de către Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, revine cu o nouă ediție ce va avea loc marți, 14 mai 2019, la sala de lectură a bibliotecii. Proiectul este destinat femeilor însărcinate, tinerilor părinți și copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani și are ca scop crearea unui spațiu de întâlnire pentru viitorii și proaspeții părinți, un spațiu în care pe lângă activități de sociabilizare și animație culturală, grupul țintă căruia i se adresează proiectul să poată consulta literatură de specialitate sau să poată întâlni persoane abilitate care să-i pună la curent cu cele mai noi metode de parenting, cu noile apariții editoriale sau cu viața culturală derulată în orașul nostru.

Activitatea
din 17 mai 2019 va debuta la ora 17:00 cu un program ce va cuprinde
activități reunite sub tema Grijile părinților și anxietatea la
copii. Pe marginea acestei teme, cei prezenți vor dialoga cu
kinetoterapeuta Adela Neamțu, care le va oferi informații
specializate și sfaturi practice pentru dezvoltarea corectă și
armonioasă a copilului și va răspunde unor întrebări cu care
tinerii părinți se confruntă mereu, cum ar fi: ce este anxietatea,
când devine o problemă, cum o recunoaștem sau care sunt simptomele
ei. Programul va fi completat cu idei și jocuri terapeutice care să
înfrângă anxietatea dar și cu un dialog viu și interesant legat
de tema propusă.

Având în vedere că această activitate se desfășoară într-un spațiu al cunoașterii și al cărții, bibliotecarii vor pune la dispoziția celor prezenți cărți specifice temei abordate dar și cărți cu literatură pentru copii, în așa fel încât lecturarea lor să-i ajute pe aceștia să se simtă în siguranță atât în mediul familial cât și în societate.

Activitatea face parte din programul 1.USERS, proiectul 1.14 BebeBiblioteca și este parte integrantă a proiectului managerial pentru perioada 2017-2020.

Post-ul Proiectul ”BebeBiblioteca” revine la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist