Proiectul „Alba Iulia 360“, o inițiativă de combatere a discriminării şi de promovare a multiculturalismului

Written by on 5 March 2019

Proiectului „Alba Iulia 360“, derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia este printre altele, un demers care propune acţiuni de combatere a discriminării şi de promovare a multiculturalismului. Echipa proiectului va derula în acest scop patru campanii, una dintre ele fiind dedicată combaterii discriminării pe piaţa muncii.

Recent, au fost organizate la Alba Iulia două sesiuni în cadrul acestei campanii, la care au participat absolvenţi ai unor cursuri de calificare, organizate tot prin proiectul Alba Iulia 360. Experţii responsabili cu organizarea şi derularea sesiunilor au adus în prim plan exemple şi speţe despre cele mai întâlnite forme de discriminare pe piaţa muncii din România, dar au prezentat şi căile de acţiune pentru combaterea discriminării, instituţiile cărora se pot adresa cei în cauză etc. Sesiunile s-au bucurat de interes, iar gradul de interactivitate a fost unul ridicat.

Campania este derulată de experţii Asociației pentru Dezvoltare și Incluziune Socială-ADIS şi BPI, parteneri în cadrul proiectului Alba Iulia 360. În derulare este şi campania dedicată educaţiei, care are loc în şcoli din Alba Iulia în care învaţă şi copii din comunităţile ţintă ale proiectului. Atelierele sunt organizate de către Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială-ADIS. Cu ajutorul unor materiale vizuale atractive, şcolarii sunt provocaţi să identifice diferite stereotipuri și prejudecăţi, comportamente generate de acestea şi să le analizeze în relaţie cu factori de discriminare precum: culoarea părului, culoarea tenului, apartenenţa etnică sau comportamentul diferit al colegilor. În campanie vor fi implicaţi şi părinţi ai elevilor, dar şi profesori.

Alte două campanii ce vor fi organizate prin proiect vizează: conştientizarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, respectiv drepturile şi responsabilităţile pacientului în relaţia medic-pacient. Despre proiect Proiectul „Alba Iulia 360“ se adresează unui număr de 560 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului.

Serviciile furnizate în cadrul proiectului Alba Iulia 360 sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite. Cele mai multe dintre serviciile gratuite ale proiectului sunt în derulare. Condițiile concrete de acces, etapele ce trebuie urmate le puteți afla de la experții implicați în activitatea de recrutare: Ioana Ciornei – 0754/847955; Robert Bandi – 0751/364020; Ovidiu Boc – 0766/365725; Geanina Chirilă – 0742/522992; Camelia Crișan – 0740/487596.

Proiectul
„Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639) este derulat de Primăria
Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina
Maria” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri,
Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, Agentia Județeană pentru
Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE
S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A.,
Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația
pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Valoarea
totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care
contribuția nerambursabilă este 24,3 milioane, iar 807.983 lei este
contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Post-ul Proiectul „Alba Iulia 360“, o inițiativă de combatere a discriminării şi de promovare a multiculturalismului apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist