Principele Radu a participat la Cîmpeni la evenimentul „Apusenii și Moții la Centenar Regal”.

Written by on 29 May 2019

Miercuri, 29 mai, principele Radu a fost prezent la Cîmpeni cu ocazia evenimentului „Apusenii și Moții la Centenar Regal”. În urma acestui eveniment deosebit, primarul orasului Cîmpeni, Ioan Călin Andreș a postat pe pagina sa de Facebook următoarele:

”Există o vorba care spune că „un popor fără istorie, e un popor fără viitor!”. Azi ne-am întors în istorie cu 100 de ani, în perioada regelui Ferdinand I și a reginei Maria, când au inaugurat podul de fier peste Râul Arieș.
Principele Radu a răspuns invitației Asociației Cadrelor Militare în Rezerva și Retragere” Detunata-5 moți- Avram Iancu „, Centrul De Politicii Locale, Primăriile Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș, Avram Iancu, Ordinul Militar Sf.Maria, Jandarmeria Română participând la evenimentul intitulat „Apusenii și Moții la Centenar Regal”.

Evenimentul a purtat o puternică însemnătate istorică atât pentru cunoscătorii relatărilor din acea perioadă, cât și pentru oamenii de rând care au dorit să afle și să vadă cât mai multe despre familia regală. Un alt moment admirat de toată lumea a fost defilarea trupelor de jandarmi și a Jandarmeriei Călare, moment care a încheiat prima parte a evenimentului propriu-zis. Următoarea vizită a fost la Beciul lui Horea, unde Principele Radu a semnat în cartea de onoare a orașului Câmpeni.
A urmat apoi inaugurarea podului peste Arieș sub denumirea oficială de „Podul Regelui Ferdinand I”.
Felicitări tuturor celor implicați în acest eveniment.” a scris primarul orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș.

Post-ul Principele Radu a participat la Cîmpeni la evenimentul „Apusenii și Moții la Centenar Regal”. apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist