PREȚUL PETROLULUI A SCĂZUT PUTERNIC ÎN ULTIMELE ZILE. CÂT AR FI TREBUIT SĂ COSTE CARBURANȚII ÎN ROMÂNIA?

Written by on 10 June 2019

Prețul petrolului a scăzut semnificativ în ultimele 7 zile. Cu toate acestea, prețul carburanților pe piața din Romania rămâne neschimbat. Acum trei săptămâni prețul carburanților a crescut semnificativ, în mediu cu aproximativ 0,23 de bani pentru litrul. Atunci petroliștii își motivau decizia prin faptul că pe piețele internaționale a crescut prețul la petrol.

Prețul barilului de petrol Brent la data ultimii scumpiri era de 72 de dolari americani. Astăzi un baril de petrol Brent, la bursa de la Londra, costă 61 de dolari, cu 11 dolari mai puțin sau aproximativ 15%. Această scădere masivă a prețului la petrol nu s-a resimțit însă și pe piața carburanților din România, unde prețurile au rămas aproximativ la fel.

Este de menționat că la precedenta ajustare a prețurilor carburanților, în luna martie 2019, barilul de petrol costa 68 de dolari americani. Astfel, la cotațiile de 68 de dolari, un litru de benzină si motorina costa aproximativ 5,85 lei. Astăzi, când petrolul este 61 de dolari, cu 7 dolari mai ieftin sau 10%, carburanții nu au suferit schimbari majore de preț.

Chiar și cu o depreciere a leului față de dolar, în condițiile în care nicio taxă nu a fost introdusă din martie până astăzi, la un simplu calcul, motorina și benzina ar fi trebuit să coste mai puțin decât în martie și mult mai puțin decât astăzi.

Post-ul PREȚUL PETROLULUI A SCĂZUT PUTERNIC ÎN ULTIMELE ZILE. CÂT AR FI TREBUIT SĂ COSTE CARBURANȚII ÎN ROMÂNIA? apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist