AcasăStiri AlbaPreședintele Comisiei de la Veneția cere explicații pentru demiterea din funcție a...

Președintele Comisiei de la Veneția cere explicații pentru demiterea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber

Date:

comcom

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni BUQUICCHIO, a solicitat în cadrul unei scrisori oficiale celor doi președinți ai Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu să îi prezinte „bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Avocat al Poporului în timpul exercitării mandatului său.

În conformitate cu reglementările Comisiei de la Veneția, Avocatul Poporului poate fi revocat din funcție numai în conformitate cu o lista exhaustivă de condiții clare și rezonabile, definite de lege. Aceste condiții se referă numai la  criteriile esențiale de „incapacitate” sau „incapacitate de a îndeplini atribuțiile”, „conduită necorespunzătoare” sau „culpă ”, care trebuie interpretate îndeaproape.

Majoritatea parlamentară necesară pentru revocarea din funcție a Avocatului Poporului – chiar de către Parlament sau de către o instanță la cererea Parlamentului – trebuie să fie cel puțin egală cu, și de preferință mai mare decât cea stabilită pentru alegerea sa. Procedura de revocare este publică, transparentă și prevăzută de lege.

The post Președintele Comisiei de la Veneția cere explicații pentru demiterea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber appeared first on albapesurse.

Post-ul Președintele Comisiei de la Veneția cere explicații pentru demiterea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

spot_img

Stiri Alba

Stiri Brașov

Filme în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

Între 12 – 16 octombrie, la Brașov are loc...

Stiri Harghita

Evenimete

Filme în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

Între 12 – 16 octombrie, la Brașov are loc...

Stirile HITFM

spot_img