Povestea ”epică” a țâșnitorilor din parcul Unirii din Alba Iulia continuă… (foto)

Written by on 25 July 2019

În urmă cu câteva săptămâni vă anunțam într-un material că în mult lăudatul Parc al Unirii din Alba Iulia, reabilitat cu mari eforturi financiare pentru a fi gata (nu a prea fost..!..) pentru Centenarul Marii Uniri, există doar două (2) țâșnitori de unde cetățenii ar fi putut bea apă. Spun ”ar fi putut să bea” deoarece problema semnalată în materialul anterior era că, în ciuda temperaturilor deja mari înregistrate în luna iunie, țâșnitorile nu aveau apă.

Vești bune! Acum câteva zile, celebrele deja țâșnitori au fost în sfârșit puse în funcțiune. Toate bune și frumoase, dar cum eu sunt un cârcotaș, am vrut să văd și cum comportă cele două ”minuni”.

Ei bine, țâșnitoarea amplasată în apropierea hotelului Cetate suferă grav la capitolul presiune. Mai exact, în momentul în care se apasă pe buton pentru a da drumul la apă, jetul de lichid abia dacă ajunge la vreo 2-3 centimetri, fapt care obligă persoana care vrea să se hidrateze să intre literalmente cu fața în farfuria țâșnitorii. De râs și nu prea…

În ceea ce o privește pe țâșnitoarea de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, nici nu mai e nevoie să apăsăm butonul pentru a da drumul la apă pentru că aceasta merge non-stop, în plus adunându-se apă în farfuria țâșnitorii, un fapt deloc estetic și igienic. Să nu mai vorbim de pierderile de apă..

Nu știu cine s-a ocupat de punerea în funcțiune a țâșnitorilor din Parcul Unirii, dar cred că ar face bine să mai încerce operațiunea din nou pentru că în prezent, situația nu este deloc acceptabilă.

Post-ul Povestea ”epică” a țâșnitorilor din parcul Unirii din Alba Iulia continuă… (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist