Peste 130 de copii, respinși la înscrierile la creșele din Alba Iulia după ce PNL, USR și primarul Gabriel Pleșa nu au acceptat soluțiile PSD

Written by on 29 July 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 130 de copii au fost respinși la înscrierile la creșele din Alba Iulia în care sunt doar 90 de locuri. Consilierii locali ai PNL, USR și primarul Gabriel Pleșa nu au acceptat propunerile PSD care prevedeau amenajarea unor creșe de proximitate, după modelul Primăriei Sector 4 București. Acestea ar fi rezolvat definitiv criza locurilor la creșele din municipiu. 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Alba Iulia, în această vară, s-au depus 227 de cereri de înscriere la creșă, dintre care 90 de copii au fost admiși, iar 137 respinși. Astfel, la creșa 1 Ampoi, au fost admiși 32 de copii și au fost respinși 13 copii; la creșa 2 Ampoi, au fost admiși 35 de copii și au fost respinși 34 (două dosare nu îndeplineau condițiile), în vreme ce la creșa 1 Cetate, 23 de copii au fost admiși și 90 au fost respinși (un singur dosar nu îndeplinea condițiile – lipsă domiciliu în Alba Iulia). 

Situația vine după ce consilierii PNL și USR, dar și primarul Gabriel Pleșa, au respins amendamentul și propunerea PSD de a construi creșe de proximitate, în clădiri modulare, în zonele Centru și Cetate. Acestea se puteau realiza cu bani puțini, într-un timp scurt, după modelul Primăriei Sector 4 București. Astfel, s-ar fi putut asigura procesul de educație timpurie în condiții sigure, iar părinții celor 130 de copii și-ar fi putut relua activitatea profesională fără probleme. 

Reamintim că aleșii PSD din Alba Iulia au depus un amendament asupra proiectului bugetului pe anul 2021 pentru construirea a 4 creșe de proximitate. Acesta a fost respins de Alianța PNL și USR care nu a venit, în schimb, cu alte soluții. Nu este suficient să le spui părinților, în urma fiecărui proces de înscrieri, că de anul viitor vor fi mai multe locuri la creșele din Alba Iulia! Familiile tinere au nevoie de sprijin acum! Echipa PSD Alba Iulia va rămâne alături de ele!

Președinte interimar al PSD Alba Iulia,

Marcela Dărămuș

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia

Bogdan Medrea,

Alin Stanciu,

Narcisa Bărbuleț, 

Dana Nanu.

The post Peste 130 de copii, respinși la înscrierile la creșele din Alba Iulia după ce PNL, USR și primarul Gabriel Pleșa nu au acceptat soluțiile PSD appeared first on albapesurse.

Post-ul Peste 130 de copii, respinși la înscrierile la creșele din Alba Iulia după ce PNL, USR și primarul Gabriel Pleșa nu au acceptat soluțiile PSD apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist