Pericol de surpare a asfaltului pe strada Gheorghe Pop de Băsești din Alba Iulia! (foto)

Written by on 3 August 2019

Un cititor ne-a reclamat pe adresa de email a redacției faptul că pe strada Gheorghe Pop de Băsești din Alba Iulia a apărut de ceva vreme o groapă mai deosebită.

Curioși din fire, am decis să investigăm reclamația și să vedem cât de deosebită este groapa. Ei bine, este deosebită!

Majoritatea gropilor pe care le întâlnim pe drumurile patriei (și nu sunt deloc puține) au o oarecare suprafață, dar adâncimea relativ mică. Ceea ce face groapa de pe strada Gheorghe Pop de Băsești deosebită este adâncimea ei de peste 50 de cm (cât s-a putut observa), categorisirea mai corectă pentru aceasta fiind de început de „crater”. Spun început de crater deoarece există un real pericol de surpare a acestei gropi.

Mai exact, după cei circa 15 cm de strat superior de asfalt și beton ai suprafeței de rulare apare o veritabilă peșteră pe care orice ploaie o să o adâncească și mai mult și, în caz că nu e reparată, se poate surpa după cum am mai spus. (vezi pozele)

Groapa este un pericol pentru pietoni care se pot lovi serios la picioare dacă trec pe acolo și nu sunt atenți sau nu o observă noaptea. Despre pericolul pentru șoferi, nici nu mai vorbim. Faptul „îmbucurător”, adică amuzant este că un cetățean îngrijorat și hâtru a ținut să „marcheze” groapa cu o plantă de pe marginea drumului.

Lăsând gluma la o parte, facem un apel către cei care se ocupă de drumuri in municipiul Alba Iulia să repare acest crater care se poate surpa în orice clipă.

Post-ul Pericol de surpare a asfaltului pe strada Gheorghe Pop de Băsești din Alba Iulia! (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist