Orașul Cugir va fi reprezentat la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Săsciori

Written by on 24 June 2022

Orașul Cugir va participa în acest weekend la cel mai vechi festival de reconstituire antică din România, Festivalul Cetăţilor Dacice, organizat anul acesta la Săsciori, în perioada 24 – 26 iunie. Peste 100 de războinici daci şi romani vor reînvia atmosfera de acum 2000 de ani, invitând publicul într-o călătorie în timp. Localitatea noastră va fi reprezentată de două echipe de cugireni destoinici care se vor întrece la concursurile „Pui de dac” și „Decathlonul Dacic”, cu echipele celorlalte cetăţi dacice din Alba: Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu şi Săsciori.

Prima provocare pentru cugirenii noștri va fi concursul de cultură generală despre istoria daco-romană ,„Pui de dac” care va avea loc sâmbătă și la care participă cinci elevi coordonați de profesorii de istorie ai școlilor „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3, Prof. Andrei Irina și prof. Satmari Daniela.

Duminică, începînd cu ora 15, pe stadionul din Săsciori va avea loc Decathlonul Dacic, un concurs între echipele de voinici ale cetăţilor dacice din Alba. Echipa Cugirului își va dovedi curajul, îndemânarea și forța în cadrul unor probe inedite, cum ar fi : „Arcul viteazului” – tir cu arcul, „Rapid și puternic” – transport 25 kilograme de nisip, „Sulițașul Cetății” – aruncarea suliței la distanță, „Cel mai iute de picior” – ștafetă, alergare cu butucul de lemn, „Brațul de fier” – skandenberg, „Să ne unim forțele” – tras cu frânghia, „Luptător dac” – luptă pe butuci, „Voinicul din Cetate” – aruncarea bolovanului, „Îndemânare și curaj” – cățăratul pe catarg, „Cărăușii Cetății” – transport apă în ciubere.

Le urăm succes cugirenilor noștri care și-au propus să câștige și sperăm să redevenim în viitor gazdă a evenimentului. (reamintim că în 2016, ediția a X-a a avut loc la Cugir)

Pentru cei care doresc sa susțină echipa orașului nostru și să se bucure de acest eveniment de reconstituire antică din România, pot consulta întregul program în afișul de mai jos.

Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba, care a debutat în anul 2006. Evenimentul se desfăşoară anual în preajma zilei de Sânziene (24 iunie) şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi potenţialului turistic al judeţului Alba.Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria comunei Săsciori.

The post Orașul Cugir va fi reprezentat la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Săsciori appeared first on albapesurse.

Orașul Cugir va participa în acest weekend la cel mai vechi festival de reconstituire antică din România, Festivalul Cetăţilor Dacice, organizat anul acesta la Săsciori, în perioada 24 – 26 iunie. Peste 100 de războinici…
The post Orașul Cugir va fi reprezentat la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Săsciori appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Orașul Cugir va fi reprezentat la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Săsciori apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist