Orașul Cugir pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Written by on 21 June 2022

Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de biciclete și standuri de biciclete în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

În cadrul acestui proiect sunt solicitate:

1. Stații pentru biciclete – 20
2. Biciclete – 70
3. Automate eliberare carduri acces pietonal – 3
4. Centru de date și operare, cu operator uman -1
5. Licență platformă de instalare, configurare și punere în funcțiune sistem bike-sharing – 1

Obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor

-Creșterea mobilității și accesibilității echitabile în orașul Cugir prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv și eficient.

-Reducerea timpului de călătorie și a timpului de intervenție în caz de accident, prin dezvoltarea și implementarea unui sistem modem de management al traficului pentru transportul public de călători.

-Asigurarea unui control complet și complex asupra achiziției și utilizării de bilete și abonamente pentru mijloacele de transport persoane în UAT Cugir, prin crearea unui sistem integrat de tip „e- ticketing”.

-Creșterea accesibilității utilizatorilor de biciclete la funcțiile orașului Cugir și îmbunătățirea securității și a percepției securității în deplasarea pe bicicletă, prin crearea unei rețele coerente de piste si trasee pentru biciclete si crearea unui sistem de tip „bike-sharing”.

-Creșterea accesibilității pietonilor prin reabilitarea și extinderea de trotuare.

Bicicletele vor trebui sa fie tip city-bike, din aliaj ușor, cu componente adaptate pentru a fi utilizate in regim de bike-sharing.

Stațiile de biciclete trebuie sa fie automatizate, cu sistem de adocare modular pe baza de tronson cu piesa de andocare rigida montata in partea frontala superioara a bicicletei. Stațiile trebuie sa fie dotate corespunzător pentru a permite comunicarea si sincronizarea cu sistemul de e- ticketing, precum si a asigura funcțiile necesare de informare si management al bicicletelor.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.169.674,08 lei, fără TVA.

The post Orașul Cugir pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă appeared first on albapesurse.

Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de biciclete și standuri de biciclete în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de…
The post Orașul Cugir pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Orașul Cugir pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist