Nu funcționează stația de verificare a calității aerului din Sebeș, zona Kronospan? Fum gros peste Sebeș în urma unui incendiu! Stația de verificare a calității aerului a indicat valori foarte bune!?! (foto)

Written by on 14 June 2019

Joi, 13 iunie între orele 21 și 22, în cartierul romilor din Sebeș cineva a dat foc la niște cabluri sau cauciucuri.

Fumul gros s-a răspândit în tot Sebeșul, acoperind în mare parte orașul. Din păcate, din cauza multor evenimente similare, sebeșenii au devenit obișnuiți cu astfel de lucruri.

La scurt timp după ce oamenii au început să trimită mesaje către ziarul Sebeșanul și Radio Hit FM, au ajuns și poliția și pompierii la fața locului. Asta e partea bună . Problema pe care a semnalat-o unul dintre jurnaliștii de anchetă ai ziarului Apulum

a fost că în timpul incendiului, stația de măsurare a calității aerului din Sebeș arăta că la Sebeș aerul este bun sau chiar foarte bun. Vă prezentăm mai jos imaginile surprinse de pe site-ul calitateaer.ro la Sebeș și la Alba Iulia.

Curios este faptul că după ora 22:00, calitatea aerului a scăzut în Alba Iulia, iar în Sebeș a rămas la fel.

După cum vedeți în pozele de mai jos, stația AB 1 este stația de măsurare a aerului din Alba Iulia și AB2 este stația de măsurare a aerului din Sebeș. Dacă la acest fum gros stația nu a indicat nici o urmă de poluare, ne întrebăm: ”De ce mai este activă?”. Probabil statia nu funcționeză.

Am luat legătura telefonic cu un reprezentant al Autorității pentru Protecția Mediului Alba care ne-a declarat că la această instituție nu a fost făcută nicio sesizare referitoare la incendiul de joi din Sebeș și ne-a precizat că instituția care se ocupă operativ cu rezolvarea situațiilor de acest gen este Garda de Mediu Alba.

Am sunat și la Garda de Mediu Alba, dar acolo din păcate ne-a răspuns un robot care ne-a anunțat că acest număr de telefon nu este disponibil.

Luând în considerare că acest incendiu nu este un caz izolat, facem un apel către toate instituțiile abilitate să ia toate măsurile legale pentru a-i depista și a-i sancționa pe cei care au provocat aceste incendii care dăunează grav mediului înconjurător și scad considerabil calitatea aerului din municipiul Sebeș și împrejurimi.

Post-ul Nu funcționează stația de verificare a calității aerului din Sebeș, zona Kronospan? Fum gros peste Sebeș în urma unui incendiu! Stația de verificare a calității aerului a indicat valori foarte bune!?! (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist