Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută”

Written by on 4 March 2022

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunță că nu s-a constatat o creștere a nivelului de radiații în România ca urmare a incendiului de la centrala nucleară de la Zaporojie (Ucraina), cea mai mare din Europa.

„În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse.

Nu există nici un pericol pentru populația din România.

Agenția pentru Protecția Mediului, care funcționează în subordinea Ministerului Mediului, măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă Agenția va oferi informare în timp real asupra nivelurilor de radiații”, scrie ministrul pe Facebook.

Forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile locale.

Ucraina a anunţat că forţele ruse au atacat centrala în zorii zilei de vineri, provocând un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

Ulterior, echipele de intervenţie ucrainene au anunţat că au reuşit să stingă incendiul la ora locală 06:20 (04:20 GMT).

The post Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută” appeared first on albapesurse.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunță că nu s-a constatat o creștere a nivelului de radiații în România ca urmare a incendiului de la centrala nucleară de la Zaporojie (Ucraina), cea mai mare din Europa. „În…
The post Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută” appeared first on albapesurse.

Post-ul Ministrul Mediului: ”Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist