Ministrul Economiei Florin Spătaru: „ Va crește salariul la uzina mecanică din Cugir!”

Written by on 23 February 2022

După lungi șiruri de proteste și zile de grevă, muncitorii de la uzina mecanică din Cugir, își reiau activitatea și vor primi bani în plus anunță Ministrul Economiei Florin Spătaru.

„Angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc, astăzi (miercuri – n.r.), în fabrică. Oamenii vor primi bani în plus la salariu. Am reușit, după mai multe zile de negocieri şi discuții pe care le-am avut atât cu reprezentanții conducerii UMC, cât şi cu sindicatele, să ajungem la un acord astfel încât protestele să înceteze”, anunță ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Cuantumul creşterilor salariale, precizează ministrul Economiei, poate ajunge, în funcție de categoria de personal, până la 500 de lei.

„Conducerea şi-a luat angajamentul să asigure aceste majorări salariale pentru cei 848 de oameni care lucrează în industria de apărare din uzina mecanică Cugir. Mă voi asigura că toate aceste promisiuni se vor transforma în realitate şi îmi doresc să luăm în calcul pe viitor un plan investițional profitabil pentru UMC şi Fabrica de Arme din Cugir. Voi merge curând la Cugir pentru că îmi doresc să discut cu oamenii care lucrează la Uzina Mecanică şi la Fabrica de Arme. Vreau să găsim soluții sustenabile pentru angajații din industria de apărare, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi condițiile de lucru”, conchide Spătaru.

Sute de muncitori de la Uzina Mecanică Cugir au protestat, ei fiind nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

The post Ministrul Economiei Florin Spătaru: „ Va crește salariul la uzina mecanică din Cugir!” appeared first on albapesurse.

După lungi șiruri de proteste și zile de grevă, muncitorii de la uzina mecanică din Cugir, își reiau activitatea și vor primi bani în plus anunță Ministrul Economiei Florin Spătaru. „Angajații de la Uzina Mecanică…
The post Ministrul Economiei Florin Spătaru: „ Va crește salariul la uzina mecanică din Cugir!” appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Ministrul Economiei Florin Spătaru: „ Va crește salariul la uzina mecanică din Cugir!” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist