Miercuri, 10 iulie, pe platforma Kronospan Sebeș va avea loc un exercițiu de simulare a unei situații de urgență

Written by on 9 July 2019

Miercuri, 10 iulie, începând cu ora 22.00, pe platforma industrială Kronospan va avea loc un exercițiu de simulare a unor situații de urgență simulate. Exercițiul face parte din testarea Planului de Urgență Externă, care se efectuează o dată la maxim trei ani de zile.

La exercițiu vor participa atât personal propriu al Kronospan, inclusiv din Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, cat și reprezentanți ai Autoritatilor responsabile in gestionarea situatiilor de urgenta: ISU, APM Alba, GNM Alba, Prefectura Alba, Primăria Sebeș, Poliția Sebeș, Jandarmeria, Serviciul de Ambulanță și SMURD, precum și ai instituțiilor media.

„Exercițiul de miercuri completează programele de instructaj teoretic și de simulări practice pe care le realizăm periodic cu angajații noștri și cu personalul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al Kronospan. Chiar dacă asemenea situații de urgență au șanse extrem de mici de a se produce vreodată, ne asigurăm astfel că suntem pregătiți să intervenim cât mai rapid și să gestionăm cât mai bine orice scenariu de urgență, astfel încât impactul potențial asupra mediului și comunității să fie minim”, a declarat Oana Bodea, director general Kronospan.

În cadrul exercițiului, din partea Kronospan, vor fi utilizate 2 autospeciale de stins incendii, peste 30 de angajati cu atributii in gestionarea situatilor de urgenta, echipament specific de pompieri și echipament de intervenție anti-chimic, aparate de respirat cu aer comprimat, măști de gaze, diferite utilaje și materiale de pe platformă. De asemenea, dupa inceperea exercițiului vor fi pornite cele două sirene de alarmare de pe amplasament. Exercițiul este planificat să se încheie la ora 01.00 dimineata.

Post-ul Miercuri, 10 iulie, pe platforma Kronospan Sebeș va avea loc un exercițiu de simulare a unei situații de urgență apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist