Meteo – Urmează două zile în care județul Alba va fi sub avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată

Written by on 2 August 2019

Vineri, 2 august, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN pentru județul Alba și alte județe ale țării (vezi harta mai jos), valabilă de vineri, 2 august, ora 21.00 până sâmbătă, 3 august, ora 9.00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.
Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Vineri, 2 august, după-amiaza, astfel de fenomene se vor semnala temporar și în regiunile estice și sud-estice, însă pe arii mai restrânse.

De asemenea, tot vineri, anticipând o modificare a zonelor afectate de frontul atmosferic, ANM a emis încă o avertizare COD GALBEN pentru județul Alba și alte județe ale țării (vezi harta mai jos) sâmbătă, 3 august, orele 9.00 – 21.00.

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 august, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h.

Post-ul Meteo – Urmează două zile în care județul Alba va fi sub avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist