Meteo – Luna august debutează în județul Alba și alte județe ale țării cu ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată

Written by on 1 August 2019

Joi, 1 august, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Galben de Interval de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Alba și alte județe ale țării (vezi poza), valabilă până la ora 11.

În intervalul menționat, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În plus, ANM avertizează că în cursul zilei de joi, 1 august, este posibil ca local, manifestările de instabilitate atmosferică să se prelungească până la ora 23

Meteorologii au făcut public faptul că, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele prin avertizări de vreme severă imediată.

Post-ul Meteo – Luna august debutează în județul Alba și alte județe ale țării cu ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist