AcasăStiri AlbaLiga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia susține programul ”Bucurie...

Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia susține programul ”Bucurie în Mișcare”

Date:

În acest an, 32 de orașe intră în competiția „Hai în pauza de mișcare”, parte a programului ”Bucurie în Mișcare”, derulat din 2012 de Asociația 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România. Competiția, care se va desfășura în perioada 5-15 martie 2019, își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții cotidiene și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Orașele
care intră anul acesta în competiție, împărțite pe patru
categorii, sunt: Arad, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, Brașov,
Ploiești, Cluj-Napoca, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș,
Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia,
Reșița, Deva, Roman, Slatina, Bistrița, Vaslui, Târgoviște,
Orăștie, Fălticeni, Câmpina, Alexandria, Mediaș, Sighetu
Marmației, Lugoj, Turda.

Fiecare persoană care a împlinit 16 ani își poate susține orașul în competiție, postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare (pașii campaniei sunt publicați pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro). Fiecare postare valorează 10 puncte, iar orașele care adună cel mai mare punctaj câștigă un festival ”Bucurie în Mișcare”. Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Anul acesta, proiectul ”Bucurie în Mișcare” va fi prezent și în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos. Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Kaufland România, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente ”Bucurie în Mișcare’.

În orașul Alba Iulia, ”’Bucurie în Mișcare” este susținut de către partenerul local Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (LSUA) o organizaţie studenţească, non-guvernamentală, apartidică şi non-profit, înfiinţată în 1992, la doar un an după ce Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi-a deschis porţile pentru prima dată. LSUA are ca misiune lupta pentru libertatea, dreptatea şi progresul studenţilor în societate desfăşurându-şi activitatea exclusiv datorită membrilor şi voluntarilor săi. LSUA vizează dezvoltarea unui mediu optim pentru afirmarea studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Post-ul Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia susține programul ”Bucurie în Mișcare” apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM