HomeStiri AlbaKlaus Iohannis și-a lansat volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”...

Klaus Iohannis și-a lansat volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” la Alba Iulia (foto)

Date:

Vineri, 7 iunie, Târgul de carte ”Alba Transilvana” a avut un invitat special la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în persoana președintelui României, Klaus Iohannis. Cu această ocazie, șeful statului și-a lansat a treia carte intitulată „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing.

La lansarea acestui volum au fost prezenți printre alții primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele PNL, Ludovic Orban și numeroși primari și consilieri liberali din Alba.

Volumul este un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar.

„EU.RO
– Un dialog deschis despre Europa” este o invitație la
dezbatere, la analiză și cunoaștere, astfel încât să le ofere
cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni
europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o
poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei.

Lansarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia face parte dintr-o serie de întâlniri cu cititorii în întreaga țară, în unele dintre cele mai importante instituții culturale și educaționale.

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, afirmă Klaus Iohannis în introducerea cărții.

După încheierea lansării de carte, președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, iar ulterior a urmărit schimbarea Gărzii Cetății Alba Carolina.

Post-ul Klaus Iohannis și-a lansat volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” la Alba Iulia (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

spot_img

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM

spot_img