HomeStiri AlbaJudețul Alba va avea un terminal intermodal și un hub logistic în...

Județul Alba va avea un terminal intermodal și un hub logistic în localitatea Decea!

Date:

Stiri Alba

Stiri Brașov

Stiri Harghita

Evenimete

Anunț angajare!

FIRMA DE TRADITIE cu peste 40 de ani de...
spot_img

Marți, 3 mai, hotelul Medieval din Alba Iulia a găzduit conferința de lansare a proiectului de construcție a unui terminal intermodal și un hub logistic în Decea, lângă orașul Aiud, județul Alba.

Terminalul urmează să fie operațional în prima jumătate a anului 2023.

Valoarea totală a investiției de la Decea este de circa 14 milioane de euro în primă fază, dar merită menționat că DP World a anunțat că va investi în următorii ani peste 60 de milioane de dolari în terminale similare amplasate strategic în țara noastră.

 „Lucrăm la această zi de mai bine de 6 ani. Azi marcăm începerea lucrărilor la terminalul multimodal, pe care noi îl vom construi și-l vom opera în Aiud. Am venit azi aici, împreună cu echipa mea din Constanța, pentru a anunța mediul de afaceri din județul Alba și din jurul județului Alba că ne-am ținut de cuvânt în intenția noastră de a lansa această investiție. Am fost pe șantier și am văzut progres. Conceptul pe care îl propunem aici e un terminal de destinație, nu unul de tranzit. Dar este și un terminal de origine, pentru că de aici putem exporta mult spre exterior – spre Asia, Africa sau zona americană. Ne-am propus să creăm un concept care dă o eficiență mare conceptului intermodal, cu trenuri care vor pleca zilnic către destinație, astfel încât atât importatorii, cât și exportatorii să-și poată să-și planifice mai bine activitatea. Putem contribui la conceptul „just in time” folosit în industria automotive ”. a declarat Cosmin Cârstea, CEO DP World Constanța și DP World Logistics Romania.

Date tehnice despre Terminalul DP World:

• Capacitate de operare: 50.000+ TEU / an
• Capacitate statică de stocare: 3.000 TEU
• Va reprezenta un centru logistic și comercial major, fiind situat lângă autostrada A10, cu conexiune la infrastructura de cale ferată electrificată, aproape de Alba Iulia și Cluj-Napoca (acces la aeroportul ¨Avram Iancu¨) și la 210 km de granița cu Ungaria.
• Terminalul DP World va fi localizat în Aiud Intermodal Park România, investiție aflată în curs de realizare de către dezvoltatorul belgian ILD. Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafață de aproximativ 80.000 mp, parcul logistic va cuprinde și diverse alte facilități pentru producție și viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafață totală de peste 260.000 mp.

Post-ul Județul Alba va avea un terminal intermodal și un hub logistic în localitatea Decea! apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stirile HITFM

spot_img