AcasăStiri AlbaIPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se...

IPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020

Date:

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 826 de persoane aflate în carantină, 1.468 aflate în izolare și au fost organizate 11 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 244 de persoane. Alte 57 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 18 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 53 de terase, restaurante, fastfood-uri, iar reprezentanții acestora au fost informați în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte, în contextul pandemic actual.

Au fost verificate 42 mijloace de transport persoane, din care 16 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 48 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 4 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

La acțiunile punctuale desfășurate în ultimele 24 de ore au participat 109 polițiști, care au fost sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, care a avut loc pe raza municipiului Blaj au fost legitimate 126 de persoane și verificate 14 societăți comerciale.

Au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, din care 17 la Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În paralel, au continuat activitățile informativ – preventive, fiind vizate zonele aglomerate din județ, cum ar fi piețele, autogările, mijloacele de transport în comun și stațiile de autobuz.

Poliţiştii vor continua atât acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, cât și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

The post IPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 appeared first on albapesurse.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 826 de persoane aflate în carantină, 1.468 aflate în izolare și au fost organizate…
The post IPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul IPJ Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

spot_img

Stiri Alba

Stiri Brașov

”Crosul 15 Noiembrie” de la Brașov, ediția a XXXIII-a!

Ediția a 33-a a ''Crosului 15 Noiembrie'' de la...

Stiri Harghita

Evenimete

Stirile HITFM

spot_img