Investiție – Cupru Min Abrud a cheltuit 200.000 de lei pentru salvarea bisericii din satul Vința

Written by on 11 July 2019

Cupru Min Abrud și Muzeul Astra Sibiu au anunță punerea pietrei de temelie pentru reconstruirea bisericii din satul Vința, jud.Alba, strămutată cu sprijinul companiei. 
La ceremonia ce se va derula sâmbătă, 13 iulie, la sediul muzeului Astra din Sibiu, vor participa membri ai conducerii și angajați ai companiei. Unii dintre aceștia au contribuit direct la operațiunile de salvare a monumentului care va fi reconstituit.
Cupru Min este singura companie de stat din România care a salvat o biserică. Societatea a încheiat un acord cu Arhiepiscopia Alba Iulia și Muzeul Astra Sibiu, pentru strămutarea bisericii din comuna Vința, amenințată de apele iazului de decantare din Valea Șesei, în urma lucrărilor de extindere a acestuia. Totalul finanțării Cupru Min este de 200.000 lei, la care se adaugă contribuția logistică.
În programul evenimentului din 13 iulie figurează slujba de punere a pietrei de temelie și evoluția unor artiști consacrați național sau local, prezenți prin eforturile companiei: Corul bisericii din Lupșa, Ansamblul “Ieudeni am fost ș-om si” din Ieud, Ansamblul ”Țarina Cupru Min Abrud”, Nicolae Tuhut, frații Chindriș și capul de afiș al spectacolului, VETA BIRIȘ. 

Post-ul Investiție – Cupru Min Abrud a cheltuit 200.000 de lei pentru salvarea bisericii din satul Vința apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist