Incendiul care a cuprins acoperișul mănăstirii Râmeț a fost lichidat (foto)

Written by on 6 July 2019

După cum vă informam într-un material anterior, vineri 5 iulie în jurul orei 13.40, acoperișul chiliilor de la intrarea principală a mănăstirii Râmeț a fost cuprins de flăcări pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

Forțele de intervenție au fost impresionante:

ISU Alba: 6 ASAS, 2 ASCM, 2 Containere MR și CS, 2 EPA SMURD, 2 Microbuz, 2 APIC, 1 AGO, 2 Suport Logistic, 2 MP remorcabile, 6 MP transport., 7 ofițeri, 89 subofițeri, 1 mm, 2 voluntari;
FI ISU CJ: 2 ASAS, 10 subofițeri.
SVSU – 2 ASAS.
Salvamont Alba – 3.
IPJ Alba – 2 ofițeri, 8 subofițeri.

După ore bune de luptă cu flăcările, în jurul orei 2.45 noaptea, pompierii au raportat că toate focarele de incendiu au fost lichidate. Au rămas pentru supraveghere pompieri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autoscară mecanică de la Detasamentul Alba Iulia.
În cursul zilei de sâmbătă, 6 iulie va fi stabilită cauza de izbucnire a incendiului precum și celelalte detalii legate de pagube.

Bilanțul incendiului: din suprafața totală a acoperișului clădirii D+P+E+M+Pod cu destinația chilii, ateliere, bucătărie, sala de mese au fost afectați circa 1000 mp.
A ars structura din lemn a acoperișului cu învelitoare din tablă.
Pe aproximativ 50% s-a prăbușit acoperisul dar fără a fi afectate spațiile din interior, cu excepția unei porțiuni de 20% la nivelul etajului.
Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum și obiecte de cult (icoane, veșminte, cărți, etc).
Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Foto ISU Alba

Post-ul Incendiul care a cuprins acoperișul mănăstirii Râmeț a fost lichidat (foto) apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist