Încă o ședință ”incendiară” la Consiliul Local Aiud

Written by on 25 April 2019

Miercuri, 24 aprilie, Consiliul Local Aiud s-a întrunit într-o ședință ordinară pentru a dezbate și vota proiecte de dezvoltare ale municipiului.

A devenit aproape tradiție ca fiecare ședință a aleșilor locali să fie ”fierbinte” și nici ședința de miercuri nu a făcut excepție, nici la propriu deoarece, din motive greu de înțeles, temperatura din camera de ședințe a primăriei a depășit 30 de grade Celsius. Cât despre sensul figurat al ”fierbințelii” întrunirii, acesta a fost datorat conflictului mai vechi care există între majoritatea consilierilor PNL și consilierul Pro România Ionela Danciu, și cu această ocazie având loc acuze reciproce și ridicări de ton nu tocmai potrivite pentru o ședință de consiliu local. Din nou a apărut situația în care mai mulți consilieri s-au arătat nemulțumiți de faptul că doamna Danciu filma de pe telefonul mobil ședința. Nici prezența jurnaliștilor Ziarului Apulum nu a fost primită cu prea mare entuziasm, președintele ședinței cerându-ne să nu filmăm. Aceste certuri și parlamentări au întârziat dezbaterea și votul proiectelor de pe ordinea de zi cu circa 30 de minute.

Momentul ”critic” al întrunirii a avut loc când a fost făcută și votată propunerea ca trei puncte de pe ordinea de zi să fie votate cu ”vot secret”, moment în care consilierii PSD, care până atunci votaseră câteva proiecte, au părăsit ședința, urmați pentru scurt timp de Ionela Danciu care a ținut înainte de asta să rupă în bucățele biletul de vot secret pe care l-a primit. În acest moment a fost constatat faptul că, prin plecarea consilierilor nemulțumiți, proiectele care aveau nevoie de prezența în sală a minim două treimi dintre aleși locali nu mai puteau fi votate și astfel, acestea au fost scoase de pe ordinea de zi și introduse la dezbatere și votare într-o ședință extraordinară care urmează să aibă loc.

Post-ul Încă o ședință ”incendiară” la Consiliul Local Aiud apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist