În primele 5 luni ale anului 2019, Poliția Română a confiscat 34.274 de metri cubi de material lemnos

Written by on 10 July 2019

În urmă cu câteva zile, polițiștii Direcției de Ordine Publică, împreună cu reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au avut o întâlnire, în județul Covasna, pentru discuții despre protejarea domeniului silvic.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte referitoare la întărirea cooperării între polițiști și structurile silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor, modalități de sprijin reciproc în activitatea de constatare a faptelor penale și contravenționale din domeniul silvic, precum și creșterea eficienței acțiunilor comune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale rezultate din activitățile de exploatare, transport, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de îmbunătățirea cadrului legislativ existent în domeniul silvic, fiind dezbătute situații practice întâlnite în activitatea de constatare a ilegalităților din acest domeniu.

La întâlnire au participat polițiști de combatere a delictelor silvice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba, Argeș, Arad, Bistrița-Năsăud, Buzău, Brașov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Mureș, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea, precum și reprezentanți ai direcțiilor silvice județene din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor.

Prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic reprezintă o prioritate permanentă pentru Poliția Română.

Astfel, la nivel național, în primele cinci luni ale anului 2019, polițiștii de ordine publică au confiscat 34.274 de metri cubi de material lemnos și au aplicat 7.242 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14 milioane de lei. 

În perioada ianuarie – mai 2019, polițiștii au organizat, în toată țara, 19.480 de acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum și pentru asigurarea legalității circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

De asemenea, au fost verificate peste 5.200 de obiective (târguri, oboare, piețe, exploatări forestiere, depozite, ocoale silvice) și  37.000 de autovehicule.

În acest interval, polițiștii au înregistrat 3.434 de dosare penale în domeniul silvic, fiind cercetate peste 1.100 de persoane.

Polițiștii Direcției de Ordine Publică au ridicat, în vederea confiscării, 451 de bunuri, dintre care 172 de fierăstraie mecanice, 87 de topoare, 54 de atelaje hipo și un tractor.

În primele cinci luni ale acestui an, 394 de apeluri au fost primite prin S.N.U.A.U. 112 privind transporturile de materiale lemnoase. La 84 dintre acestea, polițiștii au descoperit nereguli la documentele de însoțire a mărfii.

Post-ul În primele 5 luni ale anului 2019, Poliția Română a confiscat 34.274 de metri cubi de material lemnos apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist