ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ

Written by on 20 June 2022

Polițiști împreună cu jandarmi, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți în localitățile Șona și Galda de Jos, unde au desfășurat activități informative, adresate participanților la manifestările publice și cultural artistice.

Duminică, 19 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Avram Iancu” Alba, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat acțiunile de informare în scopul prevenirii consumului de droguri și a victimizării din infracțiuni, de orice fel.

Reprezentanții structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost în mijlocul participanților la Festivalul de Tradiții și Obiceiuri ”Cultură pentru Cultură”, desfășurat la Șona precum și la manifestările prilejuite de Zilele comunei Galda de Jos, cu sfaturi privind siguranța, adresate tuturor categoriilor de participanți.

Cadrul relaxat al acestor manifestări a fost perfect pentru abordarea unor subiecte legate de prevenirea victimizării din furturi, infracțiuni comise cu violență, trafic de persoane sau din accidente rutiere.

Cel mai dezbătut subiect a fost cel al consumului de substanțe interzise și a fost abordat atât cu tinerii cât și cu adulții, pentru că prevenția începe cu timpul acordat copiilor încă de la vârste fragede, cu încrederea pe care le-o oferim, cu construirea unei relații pe care să se poată baza ori de câte ori se vor lovi de situații riscante.

Și la această activitate au fost folosite toate cele trei tipuri de ochelari (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului în versiunea noapte și ochelarii care induc efectele consumului de droguri) care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

Cei care i-au încercat au putut observa cât de mult sunt afectate funcțiile motrice și cognitive ale unei persoane aflată sun influența drogurilor sa a alcoolului.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Centrului de Cultură Augustin Bena din cadrul Consiliului Județean Alba.

Acțiunile structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate informării cetățenilor care participă la manifestări publice și cultural artistice, cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării din fapte penale sau contravenționale precum și cele de prevenire a consumului de substanțe cu efect psihoactiv, vor continua pe toată durata sezonului estival.

The post ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ appeared first on albapesurse.

Polițiști împreună cu jandarmi, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți în localitățile Șona și Galda de Jos, unde au desfășurat activități informative, adresate participanților la…
The post ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist