Gest civic! Un cetățean a predat Poliției Locale Alba Iulia un portofel găsit pe stradă

Written by on 1 August 2019

În data de 31.07.2019, în jurul amiezii, o patrulă a poliției locale a fost sesizată în zona Hotel Cetate de către numitul L.I.E. că a găsit un portofel.

În urma inventarierii bunurilor din portofel, polițiștii locali au găsit următoarele: 
·         suma de 1.328,5 lei;
·         o carte de identitate;
·         un card de sănătate;
·         un permis de conducere;
·         un card bancar;
·         o legitimație STP;
·         mai multe cupoane de transport;
·         bonuri de cumpărături;
·         diverse bilețele cu notițe personale.

În urma activităților specifice, polițiștii locali au identificat în aceași zi proprietarul portofelului, în persoana numitului P.V.  domiciliat în Oarda de Jos. Aceasta a fost vădit emoţionat, motivând că nu se aştepta să-şi recupereze portofelul cu toate actele şi banii şi le-a mulţumit tuturor pentru surpriza făcută şi pentru faptul că nu va fi nevoit să-şi preschimbe toate actele.
Poliția Locală a Municipiului Alba Iulia apreciază spiritul civic și recomandă totodată cetățenilor să fie mai atenți cu bunurile personale.
În cazul în care găsiți bunuri ce nu vă aparțin, dar nu le restituiți sau predați polițiștilor Codul penal prevede: ,,Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă” (art 243 din Legea Nr.286/2009 privind Codul penal, actualizat).

Post-ul Gest civic! Un cetățean a predat Poliției Locale Alba Iulia un portofel găsit pe stradă apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist