Expoziție de ARTĂ: Liricul și clasicul Eugen Măcinic

Written by on 4 March 2022

Membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, autor a numeroase expoziții în țară și în străinătate, Eugen Măcinic se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist natura a fost și rămâne principala sursă de inspirație creativă.

Cu ajutorul asociatiei ALZIAR, a sprijinul din partea municipiului Targoviste, si a sponsorilor din judetul Alba, a fost organizată o expozitie de Arta de exceptie.
Vernisajul: a avut loc pe data de 1 martie de la ora 13.

Expozitia este deschisă din data 1 martie 2022 pană în data de 29 mai 2022
la Muzeul de Arta din Targoviste
Sunt expuse 55 de lucrari in acuarela. Majoritatea realizate in zona transilvaneana, dar si in Maramures, Moldova si Oltenia

Pictura artistului sebeșan Eugen Măcinic – pentru că acuarela pe care el o practică din deplină convingere și cu total devotament este o tehnică a picturii și nu a graficii, așa cum multă vreme s-a afirmat – poate fi definită ca o adevărată vocație, ca un crez autentic, cu care pictorul se identifică și căruia nu ezită să-i jertfească resursele sale cele mai tainice de trăire și de gândire.

critic de artă Luiza Barcan

The post Expoziție de ARTĂ: Liricul și clasicul Eugen Măcinic appeared first on albapesurse.

Membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, autor a numeroase expoziții în țară și în străinătate, Eugen Măcinic se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist…
The post Expoziție de ARTĂ: Liricul și clasicul Eugen Măcinic appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Expoziție de ARTĂ: Liricul și clasicul Eugen Măcinic apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist