spot_img
spot_img
spot_img

Exercițiu de gestionare a unei situații de urgență pe platforma Kronospan din Sebeș
E

Exercițiul privind capacitatea de gestionare a unei situații de urgență care a avut loc în data de 7 Iulie 2022 pe platforma fabricii Kronospan din Sebeș a verificat viteza de reacție, starea de operativitate și funcționarea mijloacelor de stingere a incendiului prevăzute pentru o intervenție de acest fel, precum și funcționarea sistemului de comunicații.

Exercițiul a început la ora 07:30 și s-a încheiat la ora 09:30. Au participat peste 20 de angajați ai companiei Kronospan care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență (pompieri și specialiști chimiști), 25 de angajați care au fost evacuați în vederea testării capacității de intervenție, reprezentați ai poliției și ai autorităților de mediu. Au fost utilizate 2 autospeciale ale Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, 3 autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba Iulia și 1 echipaj SMURD.

Printre obiectivele principale ale exercițiului se numără perfecționarea capacității de analiză și stabilirea planului privind executarea intervenției la fața locului, în condiții de maximă siguranță, conform unor scenarii stabilite în Planul de Urgență Intern și punerea în aplicare a procedurilor de lucru pentru realizarea dispozitivului de intervenție în mod corect și adaptat la scenariul simulat, executarea intervenției pentru soluționarea evenimentului în condiții sigure și evitarea poluării cu substanțe periculoase, precum și evacuarea persoanelor rănite.

Acest exercițiu a demonstrat, înca o dată, faptul că toate măsurile de siguranță sunt respectate, în timp ce viteaza de reacție s-a îmbunătățit față de ultimele exerciții efectuate în trecut, primind din nou calificativul “foarte bine”.

Domnul Marcel Dorr, Manager de Producție al companiei Kronospan, a declarat faptul că este foarte important ca aceste exerciții să fie realizate în mod frecvent pentru a pregăti si perfecționa personalul specializat în intervenții de urgență, cu toate că este foarte puțin probabil să se întample.

Scopul exercițiului a fost atins, dar este foarte puțin probabil ca un astfel de eveniment să aibă loc. Angajații care au atribuții în gestionarea acestor situații de urgență realizează astfel de exerciții cel puțin lunar, împreună cu responsabilii departamentului de Situații de Urgență. Oamenii noștri știu să se mobilizeze, știu ce să facă pentru că este important să fim pregătiți.

Marcel Dorr, Director de Producție Kronospan

Exercițiile privind gestionarea unor situații de urgență au scopul de a proteja atât sănătatea și siguranța angajaților, cât și ale comunității.

The post Exercițiu de gestionare a unei situații de urgență pe platforma Kronospan din Sebeș appeared first on albapesurse.

Exercițiul privind capacitatea de gestionare a unei situații de urgență care a avut loc în data de 7 Iulie 2022 pe platforma fabricii Kronospan din Sebeș a verificat viteza de reacție, starea de operativitate și…
The post Exercițiu de gestionare a unei situații de urgență pe platforma Kronospan din Sebeș appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul Exercițiu de gestionare a unei situații de urgență pe platforma Kronospan din Sebeș apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Stirile Hit FM