Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene sprijin pentru oamenii afectați de inundațiile din Munții Apuseni

Written by on 20 July 2021

psdpsd

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene sprijin pentru oamenii afectați de inundațiile din Munții Apuseni, în contextul calamităților produse în această zonă în ultimele zile. Pe de altă parte, europarlamentarul român s-a implicat din punct de vedere social și umanitar, alături de echipa PSD Alba, încă din prima zi a revărsării apelor și o va face în continuare.

”Am solicitat Comisiei Europene să acorde suport României în contextul inundațiilor care au afectat mai multe zone din țară și în mod special județul Alba. Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că executivul european va sprijini statele membre din Vestul Europei afectate de inundații. În acest context, este important ca România să nu rateze această soluție de sprijin și să fie inclusă în alocările oferite prin Fondul de Solidaritate al UE și din celelalte instrumente europene. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Guvernul României trebuie să întocmească rapid un dosar care să includă toate pagubele și investițiile necesare în zonă. În calitate de membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, comisie care avizează aceste mecanisme financiare, voi depune toate eforturile pentru ca țara noastră și oamenii afectați de inundații, din județul Alba și din restul țării, să beneficieze de suportul financiar al UE”, a scris Victor Negrescu pe rețelele sociale.

În ultimele zile, mai multe localități din mediul rural și urban, din Munții Apuseni, au fost afectate de apele revărsate în urma ploilor torențiale, care au luat cu ele mașini ale oamenilor, au distrus case și alte bunuri.

Victor Negrescu și mulți alți membri ai PSD Alba au fost alături de cei afectați, sprijinindu-i din punct de vedere social și umanitar, cu produse alimentare de bază, apă potabilă și alte bunuri de consum, dar și prin implicare fizică, pentru a-și putea reface locuințele.

La fel cum a făcut-o și în trecut, în urma unor calamități produse în Alba, Victor Negrescu se va implica și pentru renovarea și utilarea unor case din zonă, dar și pentru sprijinirea copiilor în perspectiva noului an școlar.

The post Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene sprijin pentru oamenii afectați de inundațiile din Munții Apuseni appeared first on albapesurse.

Post-ul Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene sprijin pentru oamenii afectați de inundațiile din Munții Apuseni apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist