eOrion.ro: De ce sunt siguranțele automate o alegere potrivită pentru locuință?

Written by on 23 June 2021

albaalba

Fiecare investitie pe care o facem pentru propriile locuinte este de facto una menita sa imbunatateasca gradul de confort sau sa sporeasca siguranta noastra si a celor dragi. Marea majoritate a investitiilor facute pentru locuinta sunt facute pe termen mediu sau lung, astfel ca lucrurile trebuie gandite din cat mai multe perspective. Spre exemplu, instalatia electrica a locuintei este o investitie facuta pe termen lung, de aceea este esential ca toate produsele ce intra in componenta acestuia sa fie de o calitate exceptionala. Asa cum bine stim, sigurantele, fie ele automate sau fuzibile, sunt o parte esentiala a oricarui sistem electric. In lipsa acestora, riscul accidentelor prin electrocutare poate creste considerabil, dar poate fi afectata si buna functionare a intregului circuit electric.

Sigurantele automate reprezinta o alternativa mult mai buna la sigurantele clasice (fuzubile), de care probabil ne aducem aminte destul de bine fiecare dintre noi, avand in vedere ca eram nevoiti sa le schimbam la fiecare pana de curent. Pentru a intelege mult mai bine avantajele pe care revolutionarele sigurante automate le au, am luat legatura cu expertii de la eOrion, care ne-au oferit cateva detalii interesante despre aceste produse. Iata asadar cateva motive pentru care sigurantele automate reprezinta alegerea ideala pentru pentru orice locuinta.

Sigurantele automate nu trebuie inlocuite la fiecare pana de curent

Un prim motiv pentru care sa optezi cu incredere pentru sigurante automate se datoreaza faptului ca acestea nu trebuie inlocuite ori de cate ori se produce o suprasolicitare a sistemului electric. Tot ce trebuie sa faci este sa repornesti siguranta cu ajutorul comutatorului. Nu se poate spune insa acelasi lucru si despre sigurantele fuzibile, care necesita inlocuire la fiecare suprasolicitare a sistemului electric. Pe langa ca sigurantele automate sunt mult mai convenabile, te pot ajuta totodata sa reduci si niste costuri.

Identificarea sigurantei care „a sarit” este un proces foarte simplu

Spre deosebire de sigurantele clasice care trebuiau verificate pe rand pentru a o putea identifica pe cea care trebuie inlocuita, sigurantele automate sunt foarte usor de identificat. Mai precis, in cazul sigurantelor automate, o simpla privire asupra comutatorului iti va da din start de inteles care dintre sigurante „a sarit”.

Sunt mai sigure in utilizare

Tot un avantaj il reprezinta si faptul ca sigurantele automate sunt mai sigure de utilizat decat cele fuzibile avand in vedere ca acestea nu implica la fel de multe riscuri pentru utilizator la fel cum o fac sigurantele clasice. Practic, riscul produceri unui accident prin electrocutare este minimal in cazul utilizarii sigurantelor automate, lucru care nu poate fi spus si despre sigurantele clasice, situatie in care putem vorbi despre un oarecare risc.

Repornirea alimentarii cu electricitate se face instant

Un alt avantaj al sigurantelor automate reiese din faptul ca acestea permit repornirea alimentarii cu electricitate prin simpla ridicare a comutatorului, spre deosebire de sigurantele fuzibile care necesita inlocuire pentru pune din nou in functiune sistemul electric al locuintei. Cu toate acestea insa, sigurantele fuzibile raman insa mult mai sensibile la suprasolicitari electrice, astfel ca acestea reactioneaza mult mai rapid in situatiile in care exista alimentari necorespunzatoare cu electricitate.

The post eOrion.ro: De ce sunt siguranțele automate o alegere potrivită pentru locuință? appeared first on albapesurse.

Post-ul eOrion.ro: De ce sunt siguranțele automate o alegere potrivită pentru locuință? apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist