DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie

Written by on 30 May 2022

Ca urmare a scăderii considerabile a solicitărilor privind realizarea de probe COVID -19, în contextul relaxării situației la nivel mondial în ceea ce privește pandemia de coronavirus, s-a decis reluarea, în cadrul Laboratorului de Diagnostic de Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba, activității Compartimentului Serologie, ale cărui atribuții au fost suspendate pe perioada pandemiei.

Astfel, începând cu luna iunie a.c., se vor realiza din nou analize tradiționale precum depistarea hepatitelor (HAV IgM, HBc IgM, Ac. HCV, Ag. HBs), probe HIV și de depistare a sifilisului (VDRL,TPHA). Probele privind depistarea hepatitelor se realizează pe bază de trimitere de la medicul specialist, în timp ce probele de depistare a sifilisului se realizează pe bază de cerere, contracost, iar cele HIV pot fi solicitate gratuit, fără bilet de trimitere. În viitorul apropiat se preconizează și reluarea analizelor de apă, care de asemenea se realizau în mod tradițional în Laboratorul DSP Alba înainte de debutul pandemiei, în urmă cu aproximativ 2 ani. Precizăm că nu se renunță nici la prelucrarea probelor COVID 19, Laboratorul DSP Alba având dotările necesare și personal calificat pentru a desfășura toate aceste sarcini.

The post DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie appeared first on albapesurse.

Ca urmare a scăderii considerabile a solicitărilor privind realizarea de probe COVID -19, în contextul relaxării situației la nivel mondial în ceea ce privește pandemia de coronavirus, s-a decis reluarea, în cadrul Laboratorului de Diagnostic…
The post DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie appeared first on albapesurse.Read More

Post-ul DSP Alba a decis reluarea activității Compartimentului Serologie apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist