Doamna Dorli Blaga a fost distinsă cu Premiul Special „Lucian Blaga” al Academiei Române

Written by on 13 May 2019

La sfârșitul săptâmânii trecute, la Lancrăm și la Sebeș, în prezența unui public numeros, a avut loc cea de-a XXXIX-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș.

În cadrul festivalului au avut loc o serie de evenimente cultural artistice: recitări de poezie și evocări a geniului din Lancrăm, teatru, expoziții, lansări de carte, etc.
Un moment emoționat al festivalului a avut loc când, în numele președintelui Academiei Române, academicianul Alexandru Surdu a acordat Premiul Special „Lucian Blaga” distinsei doamne Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga, premiu preluat de doamna Felicia Cornelia Bugnariu, nepoata lui Lucian Blaga.

Ediția din acest an a fost una încărcată de semnificații și emoții spirituale, așezată sub semnul împlinirii unui veac de la debutul literar al marelui poet și filosof născut la Lancrăm, prin publicarea volumului de versuri /Poemele luminii/ și culegerii de aforisme /Pietre pentru templul meu/.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Post-ul Doamna Dorli Blaga a fost distinsă cu Premiul Special „Lucian Blaga” al Academiei Române apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist