De ce un sistem de gard electric reprezinta cea mai oportuna alegere pe care o poti face pentru ferma ta

Written by on 8 May 2019

A avea o afacere bazata pe cresterea animalelor s-ar putea ca in conditiile actuale sa surada multor oameni avand in vedere ca in prezent tehnologiile din domeniul zootehniei au evoluat destul de mult, astfel ca multe procese manuale se desfasoara astazi in mod automat. Administrarea unei afaceri de acest gen insa, presupune desigur numeroase provocari peste care un fermier trebuie sa le treaca cu brio de-a lungul timpului. Protejarea animalelor din tarcuri reprezinta un aspect pe care orice fermier trebuie sa il priveasca cu responsabilitate si ca o prioritate avand in vedere ca la mijloc se afla agoniseala de-o viata. De-a lungul timpului fermierii din lume au cautat solutii care mai de care mai eficiente prin care sa isi poata proteja animalele cat mai bine, astfel ca sistemul de gard electric reprezinta astazi un standard in materie de protectie pentru ferme si terenuri agricole, chiar daca, pentru o buna perioada de timp acesta a fost considerat vatamator pentru animale.

Astazi insa, sistemele de gard electric se utilizeaza cu succes pretutindeni in lume, fiind de departe unele dintre cele mai eficiente metode de protectie la care pot apela fermierii si nu numai. Un sistem de gard electric nu mai reprezinta astazi o noutate avand in vedere ca acesta se utilizeaza deja de multa vreme. De ce este insa un sistem de gard electric atat de popular in randul fermierilor si nu numai? Iata cateva motive care transforma gardurile electrice in alegerea ideala pentru protejarea fermelor.

Costuri
reduse.

Unul dintre motivele principale pentru care gardurile electrice au devenit atat de populare se datoreaza faptului ca acesta are un cost de achizitie foarte accesibil spre deosebire de alte metode de protectie conventionale. Desi poate parea mult mai sofisticat decat un clasic gard din lemn avand in vedere modul in care acesta functioneaza, in realitate gardurile de protectie clasice presupun costuri mai ridicate. Un sistem de gard electric necesita mult mai putine materiale, astfel ca are un cost de achizitie mai redus.

Posibilitate
de amplasare pe orice suprafata de teren.

Terenurile
denivelate pun in general mari probleme atunci cand vorbim despre
garduri si metode de protectie. In acest sens, un sistem de gard
electric reprezinta o alegere potrivita prin prisma faptului ca
acesta se poate amplasa cu usurinta pe orice suprafata de teren,
gratie faptului ca acest tip de gard necesita un numar foarte redus
de elemente componente.

Intretinere
minima.

Un
alt motiv pentru care un sistem de gard electric reprezinta o alegere
optima se datoreaza faptului ca acesta nu necesita intretineri
periodice pentru a-si putea pastra functia de baza si anume aceea de
a proteja. Gardul electric rezista foarte bine in timp chiar si cazul
unor conditii de mediu mai putin prielnice, astfel ca si acest aspect
trebuie luat in calcul atunci cand se alege un gard pentru ferma sau
chiar si pentru o anumita proprietate.

Nu
vatameaza animalele.

Desi
au existat numeroase controverse si speculatii cum ca acest tip de
gard este vatamator pentru animale, in realitate acesta nu prezinta
niciun fel de risc pentru acestea avand in vedere ca socul emis este
unul de intensitate si durata reduse.

Post-ul De ce un sistem de gard electric reprezinta cea mai oportuna alegere pe care o poti face pentru ferma ta apare prima dată în Ziarul Apulum.

Source: Stiri Alba

Tagged as

Current track

Title

Artist